,

Sinan Oğan: Erdoğan'ı destekleyeceğiz

Sinan Oğan basın açıklaması yaptı. Oğan "Terörün uzantısı olan HDP, Cumhurbaşkanını belirleyemeyecektir.  28 Mayıs'ta Erdoğan'ı destekleyeceğiz" dedi.

Sinan Oğan: Erdoğan'ı destekleyeceğiz

14 Mayıs seçimelrinde yüzde 5,28 oy ile 2 milyon 796 bin oy alan Sinan Oğan bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Herkese verdikleri oyları için teşekkür ediyorum. 

- Bir Türk milliyetçisi çıksaydı aday olmayacaktım ama böyle bir aday çıkmadığı için ben aday oldum. 

- Biz yüzde 9 ila yüzde 16 arasında oy bekliyorduk. Muharrem İnce'ye yapılan son 3 günde bize yapıldı ve seçmelerimiz ürktü.

- Terörün uzantısı olan HDP, Cumhurbaşkanını belirleyemeyecektir. 

- Savunma sanayindeki atılımlar devam etmelidir. 

- 4 ilke çerçevesinde ortak anlayışa vardık. 

- 28 Mayıs seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceğiz.

 

Gazetememur.com'un bugünkü haberi:

Ata ittifakı adayı Sinan Oğan dün gece sosyal medyadan yayımladığı mesajda şöyle demişti:

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu ile ilgili tutumumuzu yarın saat 17.00’da düzenleyeceğimiz bir basın toplantısı ile açıklayacağız. Yaptığımız istişarelerin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yarınki görüşmeler ve istişareler de tamamlandığında artık kararımızı netleştirip, bunu Türk milletinin aziz evlatları ile paylaşmış olacağız. Kararımızı herhangi bir saikle değil, Türk milletinin geleceği, ülkemizin birlik ve bütünlüğü ile istikrarının önemli olacağını, ayrıca meselelere farklı beklentiler ile değil, ilkeler bazında baktığımızın da bilinmesini isteriz. "

Oğan, gazeteci İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada ise hangi adayı destekleyeceği konusunda "Gelecekte Türkiye'yi yönetme ve bir krize sokup sokmama, ülkenin bu seçimi kazasız belasız atlatıp atlatmaması, sonrasında yönetim krizi oluşup oluşmaması" açıklamasını yaptı.

Gazetememur'un Ankara kulislerinden edindiği izlenime göre, Oğan'ın Ümit Özdağ'la ayrıştığı ve TBMM'de çoğunluğu sağlayan Cumhur ittifakından dolayı Türkiye'yi bir yönetim krizine sokmamak için Erdoğan'ı destekleyeceği belirtiliyor.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler