BIST 100 9.777,46 %-0.53 Dolar 34,18 %0.04 Euro 38,15 %-0.23 Altın Gram 2.918,51 %0.51 Brent Petrol 71,98 %0.53 Bitcoin 65.707,01 %0.89
,

Savcılık ön raporu hazırladı: Diyarbakır ve Mardin'deki yangın elektrik kaynaklı çıkmış

DEDAŞ, yangının elektrik hattından kaynaklandığı iddia eden köylü hakkında önceki gün suç duyurusunda bulunmuştu

Savcılık ön raporu hazırladı: Diyarbakır ve Mardin'deki yangın elektrik kaynaklı çıkmış

Diyarbakır ve Mardin arasında 15 bin dönüm arazide çıkan yangının çıkış nedenine ilişkin tartışmalar sürerken, savcılığın soruşturması kapsamında ön rapor hazırlandı. Buna göre, yangının elektrikten çıktığı tespit edildi. Raporda, köylülerin ve görgü tanıklarının ifadesi ile elde edilen delillere yer verildi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Köksalan köyünde, 20 Haziran saat 22.15'te anız ile örtü yangını olarak başlayan ve rüzgârın şiddetiyle Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever köylerini etkileyen yangın, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler köyleri istikametine doğru ilerlemiş, ekiplerin ve vatandaşların yoğun çalışması sonucu söndürülmüştü.

Üç gün etkisi devam eden yangında 15 kişi hayatını kaybetmiş, 78 kişi ise yangından etkilenmişti. Üç kişinin entübe edildiği ve iki kişinin ise yoğun bakım servisinde tedavisi sürerken, yangın felaketiyle ilgili Diyarbakır ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Sabah’tan Hüseyin Kaçar’ın haberine göre; yangın başladığı nokta olan Çınar ilçesine bağlı Köksalan köyünde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, jandarma olay yeri inceleme ekipleri çalışmalar yaptı.

Köylülerin ve görgü tanıklarının ifadesi ile elde edilen deliller kapsamında savcılık tarafından yangın felaketiyle ilgili ön rapor hazırlandı.

Raporda, yangının elektrikli kaynaklı olduğu tespitine yer verildi. Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, detaylı raporun ilgili kurumlar da dinlendikten sonra önümüzdeki günlerde hazırlanacağı belirtildi.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler