,

'Sadece enflasyon farkı vermedik, %3 sosyal denge farkı da verdik'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Biz sadece enflasyon farkı vermedik, %3 sosyal denge farkı da verdik" dedi.

'Sadece enflasyon farkı vermedik, %3 sosyal denge farkı da verdik'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Memur Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen "4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi"nin açılışında konuştu.

Bakan Vedat Bilgin, toplu sözleşmede tüm çalışanları koruyan enflasyon farkı düzenlemesinin bulunduğuna dikkat çekerek "Biz Ocak'ta sadece enflasyon farkı vermedik, yüzde 3 sosyal denge farkı da verdik" dedi.

Bakan Bilgin ayrıca, oluşacak enflasyona göre Temmuz ayı başında tüm çalışanlara ve emeklilere enflasyon farkının verileceğini de belirtti.

Gaztememur.com'un notu:

2022 ve 2023 yıllarını kapsayna toplu sözleşmede, sosyal denge tazminatının aylık tavan tutarı, en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) %100'ünden % 120'sine yükseltilmiştir. Sosyal denge tazminatı belediye ve il özel idaresi personeline verilmektedir. En yüksek Devlet memuru aylığı 2022 yılı Ocak ayı itibatiyle 2.236 lira olup, toplu sözleşme hükmüne göre yerel yönetim perosneline "görev yapılan birim ve iş hacmi, görevin önem ve güçlüğü, görev yerinin özelliği, çalışma süresi, kadro veya görev unvanı ile derecesi gibi" kriterlere göre 2 bin 684 TL'ye kadar ödeme yapılması mümkün bulunmaktadır.

Bakan Bilgin'in kast ettiği sosyal denge tazminatı ödemesi bu olsa gerek. Ancak yapılan artışın oranı yüzde 3 değil yüzde 20'ye denk gelmektedir.

İlişkili Haberler

Manşetler