,

Reuters: Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşıyla Şam’da görüştü

MİT Başkanı Hakan Fidan’ın son haftalarda Şam’da Suriyeli mevkidaşı Ali Memlük ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Reuters: Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşıyla Şam’da görüştü

Reuters haber ajansı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın son haftalarda Şam'ı ziyaret ederek, Suriye İstihbarat Şefi Ali Memlük ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ajansın Türk yetkililerine ve bölge kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Fidan ve Memlük'ün son haftalarda gerçekleştirdikleri çok sayıdaki görüşmenin sonuncusunun yine bu hafta Şam'da yapıldığı belirtildi.

Fidan-Memlük görüşmelerinde iki ülkenin dışişleri bakanlarının bir araya getirilmesinin ele alındığı kaydedildi.

Habere göre Rusya'nın arabuluculuğu sonucunda bu temasların yoğunlaştığı, Moskova'nın bu çabasının da Ukrayna savaşı nedeniyle giriştiği politika değişikliğini yansıttığı belirtiliyor.

TÜRKİYE MUHALİFLERİ DAHİL ETMEK İSTİYOR

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, "Rusya, Suriye ve Türkiye'nin sorunlarını aşmalarını, hem Türkiye hem Suriye'nin çıkarına olacak belirli anlaşmalara varmalarını istiyor" ifadelerini kullandı.

Aynı yetkili, Türkiye'nin bu görüşmelere Suriyeli muhalifleri de dahi etmek istediğini, bunun bu aşamadaki en büyük güçlük olduğunu ifade etti.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler