,

Resmi Gazete'de yayımlandı: Fakıbaba'nın vekilliği resmen düştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla milletvekilliğinden istifası kabul edilen Ahmet Eşref Fakıbaba'nın, TBMM üyeliğinin düşmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Fakıbaba, AK Parti'den istifa etmesinin ardından İYİ Parti'ye geçmişti. Fakıbaba'ya rozetini İYİ Parti Lideri Akşener takdim etmişti.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Fakıbaba'nın vekilliği resmen düştü

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinin düşmesine ilişkin TBMM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararda, Şanlıurfa millletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın, milletvekilliğinden istifa etmesi nedeniyle, Anayasanın 84'üncü maddesi gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinin düşmesine Genel Kurulun 26.10.2022 tarihli 12'nci Birleşiminde karar verildiği belirtildi.

TBMM GENEL KURULU'NDA KABUL EDİLMİŞTİ

Gün içerisinde TBMMBaşkanvekili Celal Adan, Bağımsız Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba'nın milletvekilliğinden istifasını oylamaya sunmuş, oylama sonucu Fakıbaba'nın milletvekilliğinden istifası, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmişti.

Yapılan oylamada istifası kabul edilen Fakıbaba'nın milletvekilliği düşmüştü.

Fakıbaba'nın istifasıyla AK Parti 286, CHP 134, HDP 56, MHP 48, İYİ Parti 37, TİP 4, Demokrat Parti 2, Memleket Partisi 2, BBP, DEVA, DBP, Saadet Partisi, Yenilik Partisi ve Zafer Partisi 1'er sandalyeye sahip olurken, 5 bağımsız ve 20 boş sandalye bulunuyor.

FAKIBABA'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

AK Partinin değişik kademelerinde görev yapan eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda istifa ettiğini duyurdu. Fakıbaba, yaptığı açıklamada, “AK Parti üyeliği ve milletvekilliğinden istifamla ilgili açıklamamı milletime saygılarımla arz ediyorum. 2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına teşekkür ediyorum. Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için de hayırlara vesile olur” ifadelerine yer verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler