,

'Refah payı' diyen Bakan Bilgin 10 gündür konuşmuyor

Memura refah payından bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 10 gündür hiçbir açıklama yapmıyor.

'Refah payı' diyen Bakan Bilgin 10 gündür konuşmuyor

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile 6 Aralık 2021 tarihinde görüşmüş "Ocak ayında memur maaşlarına yansıyacak şekilde ek protokolle alım gücünü yükseltme konusunda mutabık kaldık." demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da aynı gün yani 6 Aralık'ta bir açıklama yaparak 'Bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi yapılacaktır.' demişti.

Kamuoyu bu iki açıklamayla birlikte yüzde 30-35 ek zam beklentisine sokuldu. Ancak daha sonra yüzde 30-35 zammın zaten verilen zam olduğu anlaşıldı. Gazetememurçcom'da ısrarlı olarak yüzde 30-35 zammın söz konusu olamayacağına vurgu yapıldı.

Memur refah payı rafa mı kalktı?

Bugün geldiğimiz nokta itibariyle

1- Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, yanlış hesaplama yapan Kamu Sen'i eleştirmektene başka bir şey yapamamaktadır. Gerçekten de Kamu Sen yayımladığı tabloyla maaş hesaplamasında herkesi yanıltmıştır. gundem/vergi-muafiyetinin-maasa-yansimasi-104-ila-386-lira-arasinda-olacak

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 10 gündür konuşmamaktadır. Bakanlık internet sitesindeki son açıklama tarihi 19 Aralık'tır.

Bakan Bilgin'in 10 gündür konuşmaması, Bakan Nebati'nin "Kamu görevlileriyle çok güzel bir anlaşma yapılmış sıra emeklilerde" şeklindeki açıklamalarıyla birlikte düşünülüğünde, refah payı düzenlemesinin artık rafa kaldırıldığı şeklinde yorumlanabilir.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler