,

PTT ve TRT çalışanlarının kadro hakkı sağlanmalı

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili çalışmalar 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme’de kararlaştırılmasının ardından çalışmaların gerçekleştirilmesini bekliyordu.

PTT ve TRT çalışanlarının kadro hakkı sağlanmalı

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde çalışmaların bu ay içerisinde tamamlanacağını duyurarak çalışmalarda sona yaklaşıldığını ifade etmiş oldu. Birlik Haber-Sen’den yapılan açıklamaya göre ise kadro çalışmaları içerisinde yer alamayacak bazı kurum çalışanlarının da unutulmaması gerektiğinin altı çizildi.

TRT VE PTT’DE ÇALIŞAN SÖZLEŞMELİ PERSONELLER BİRÇOK MAĞDURİYET İLE KARŞI KARŞIYA
Birlik Haber-Sen tarafından yapılan açıklamada, 4/B ve 4/C kapsamında istihdam edilen sözleşmeli personelin kadroya alınacağının bildirildiği hatırlatılırken, PTT ve TRT gibi kurumlarda çalışan personellerin mağduriyetler yaşadığına dikkat çekilerek, “Basın Yayın ve İletişim Hizmet Kolu’nda yer alan kurumlardan Posta Telgraf Teşkilatı AŞ’de çalışan ve sayısı 12 bin civarında olan KPSS puanı ile birlikte kurumca açılan sınavlardan da başarılı olarak işe başlatılan idari hizmet sözleşmeli postacı, büro görevlisi ve teknikerler emsali personelden bin 500-2 bin TL düşük ücretlerle istihdam edilmekte ayrıca başta iş güvencesi olmak üzere birçok konuda mağduriyetler yaşamaktadır. Yine TRT’de istihdam edilen ve sayıları yaklaşık 4 bin civarında olan özel hukuk hükümlerine tabi sözleşmeli personel de benzer şekilde mali ve özlük hakları ile iş güvenceleri konusunda mağduriyetler yaşamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

 “PERSONELİN MEMUR OLARAK İSTİHDAMI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Mağduriyet yaşayan personellerin mağduriyetlerine son verilmesi için çalışmaların devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Mağduriyet yaşayan bu personellerden PTT’de idari hizmet sözleşmeli olarak çalışanların diğer PTT personeli gibi 399 sayılı kanun hükmünde kararnameye göre, TRT’de çalışan özel hukuk hükümlerine tabi sözleşmeli personelinde memur olarak istihdam edileceği şekilde düzenleme yapılması için çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye belirtildi.

PERSONELLER İÇİNDE KAPSAM İÇİNE GİREN ÇALIŞANLAR DA BULUNUYOR
Çalışmaya ilişkin açıklamalarda PTT ve TRT’de çalışan sözleşmeli personellerin kadro çalışmalarının dışında kalması gibi bir durumun ortaya çıktığına dikkat çekilen açıklamada, kadro çalışmalarının dışında kalmaları ile ilgili bazı kanun ve kararnamelerin gerekçe kapsamında olduğu ifade edilerek, “PTT gibi kurumlarda kadrolu personelin çalıştırılamayacağı, memur ve idari hizmet sözleşmeli personelin SGK’nın 4/A kapsamında olduğu öne sürülerek işçi olduğu iddia edilmekte ancak özellikle PTT’de 657’li memur, 399’lu memur, 4784’e tabi işçi, idari hizmet sözleşmeli ve taşeron olarak çalışan personel bulunmakta olup bu personeller SGK’nın 4/A, 4/B ve 4/C kapsamına dahildirler. SGK’nın 4/A kapsamında olduğu söylenilen idari hizmet sözleşmeli personelden ise 4/C kapsamında dahil olanlarda bulunmaktadır” denildi.

İlişkili Haberler

Manşetler