BIST 100 8.654,39 %-1.58 Dolar 34,23 %0.04 Euro 37,09 %0.06 Altın Gram 3.006,74 %0.48 Brent Petrol 73,89 %-0.51 Bitcoin 67.727,00 %1.85
,

Prim borcu olan şirketler tek tek ifşa edilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) borcu olan bazı belediyelerin henüz borçlarıyla ilgili iletişime geçmediğini, haciz işlemlerinin başlatılacağını açıkladı. Işıkhan, "Maliye Bakanlığımız nasıl paylaşımda bulunuyorsa biz de prim borcu en yüksek olan şirketleri kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Prim borcu olan şirketler tek tek ifşa edilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomi gündeminde yer alan önemli konulara dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 2025 asgari ücretinden tamamlayıcı emeklilik sistemine kadar birçok konuya değinen Işıkhan, SGK prim borcunu ödemeyen belediyeleri açıkladı ve şirketlerin de tek tek ifşa edileceğini duyurdu.

BORCUNU ÖDEMEYEN BELEDİYELER

Belediyelerin SGK prim borcunun tahsili konusunda parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelere aynı hassasiyetle yaklaştıklarını belirten Bakan Işıkhan, Adana Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Beşiktaş ve Maltepe belediyeleri ile İzmir Karşıyaka Belediyesi'nin borçlarıyla ilgili SGK'yla iletişime geçmediğini, bu belediyelerde haciz işlemlerinin başlatılacağını açıkladı.

Bakan Işıkhan, "Ödemelerde bulunmayanların borcu faizle birlikte sürekli artıyor. İlk olarak 96 milyar lira olarak açıklanan borç 140 milyara yükseldi" dedi.

TEK TEK İFŞA EDECEKLER!

"Şirketlerin de borçları inanılmaz düzeye çıkmış durumda" diyen Işıkhan, "Bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Maliye Bakanlığımız nasıl paylaşımda bulunuyorsa biz de prim borcu en yüksek olan şirketleri kamuoyuyla paylaşacağız. 500 milyon lira ve 1 milyar lira borcu olan şirketler var" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler