,

Polisin lojmanları ranta kurban gitti

CHP’li Gökhan Zeybek, bütçe görüşmelerinde Seyrantepe’deki lojmanların göz göre göre yıkıldığını söyledi. “AKP’nin halka reva gördüğü sosyal konut anlayışı budur” dedi.

Polisin lojmanları ranta kurban gitti

Sözcü'deb Başak KAYA'nın haberi...

Polislerin aylık bin 100 lira ödeyerek oturduğu İstanbul Seyrantepe lojmanları, kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Değerli arazisi ranta açıldı ve lüks konutlar yapılması için ihaleyle bir firmaya verildi. Şirket araziye önce 453 konut inşa etmeyi planladı ancak daha sonra konut sayısı 958'e çıkarıldı. Konutlar 30 milyon lira başlangıç fiyatı ile satılıyor. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu TBMM'deki Çevre Bakanlığı bütçe görüşmelerinde gündeme getirdi.

BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Zeybek şunları söyledi: “İstanbul Seyrantepe'de polislerin bin liraya, 1.100 liraya barındıkları lojmanlar vardı. 1.500 lojmanı yıktılar ve plan geçirdiler. Şimdi orada bir inşaat yapılıyor, satış fiyatları 3+1 daire 30-50 milyon arasında. Bir polis memuru 50 yıl çalışsa maaşını hiç harcamayıp biriktirse bu konutlardan  alamaz. İşte, bu AKP iktidarının halka reva gördüğü sosyal konut anlayışı budur. Şehirlerimizi, kentlerimizi, merkezlerimizi göçmenlerle çöküntü alanına dönüştürdünüz. İstanbul'un tarihi kimliğini ortadan kaldırdınız. Kaynakları ranta değil, emekliye, işçiye, yoksula verin.” CHP'li Milletvekilleri Veli Ağbaba ve Özgür Karabat, ''Yuh'' derken Genel Başkan yardımcısı Ahmet Akın da, “Haram zıkkım olsun” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler