,

Piar Araştırma, İnce'yi dibe vurdurdu

14 Mayıs seçimlerine 14 gün kaldı. İki hafta sonra bugün seçimlerin sonuçları belirlenmiş olacak. Piar Araştırma, son seçim anketini paylaştı. Seçimlerde ismi üzerinde en fazla tartışma yürütülen Muharrem İnce listenin dibinde gösterildi

Piar Araştırma, İnce'yi dibe vurdurdu

14 Mayıs 2023 milletvekili ve cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimine tam 14 gün kaldı. Liderlerin mitingleri tam gaz devam ederken, meydanlarda "en fazla kalabalığı sen topladın ben topladım" savaşı da sürüyor. Bir yandan da anket firmaları üst üste anket sonucu açıklıyor. Son anket Piar Araştırma'dan geldi. İkinci tura kalacağını iddia eden Muharrem İnce, Sinan Oğan'ın da gösterildi. 

PİAR Araştırma, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi için yaptığı son anket çalışmasını yayınladı.  PİAR'ın son anketine göre Kemal Kılıçdaroğlu seçimi ilk turda kazanmaya çok yakın. Sinan Oğan ise Muharrem İnce'nin neredeyse iki katı oy alıyor.

Araştırmanın 15-18 Nisan tarihleri arasında 'Türkiye genelini temsil eden 40 ilde', 5 bin 400 katılımcı ile yüz yüze mülakat ve CATI (bilgisayar destekli telefon görüşmesi) yöntemi ile yapıldığı duyuruldu. Araştırmada hata aralığı 1,33 olarak belirlendi.

Piar Araştırma'nın anketine göre kararsızlar dağıtıldığında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk turda yüzde 50'ye yaklaştığını gösterirken, Muharrem İnce, yüzde 1.2'ye gerileyerek Sinan Oğan'ın da gerisine düştü. İşte Piar Anketinin sonuçları...

 
14 Mayıs'a tam 2 hafta kala son anket çıktı! Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? Muharrem İnce dibe vurdu

Piar anketine göre CHP lideri ve Millet İttifakı lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 49.4 ile ilk turda kazanma sınırına çok yaklaşmış gözüküyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 47.1 ile ankette ikinci sırada yer aldı.

Zafer Partisi liderliğindeki ittifakın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ise yüzde 2.3 ile üçüncü sırada yer aldı. 

İkinci tura kalacağını ve Erdoğan'ı yenerek cumhurbaşkanı seçileceğini iddia eden Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ise yüzde 1.2 ile dördüncü sıraya yerleşti. 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler