,

Özgür Demirtaş bu kez Avrupa'ya akıl verdi

BİO'sunda profesör unvanını kullannan Özgür Demirtaş Avrupa'ya akıl vererek "Ekim ayında Avrupa’dan 75 Baz puanlık artış gelir… çok geç kaldılar çok… Bu hareketlerin 2 yıl önce yapılması gerekiyordu. " dedi.

Özgür Demirtaş bu kez Avrupa'ya akıl verdi

Ekonomiye dair görüşleriyle ve girdiği polemiklerle tanınan Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından bu kez Avrupa'ya akıl verdi. Avrupa'nın faiz artışında çok geç kaldığını belirten Demirtaş "Ekim ayında Avrupa’dan 75 Baz puanlık artış gelir… çok geç kaldılar çok… Bu hareketlerin 2 yıl önce yapılması gerekiyordu. Yapılsa bugün Avrupa resesyon kapısında olmazdı…" dedi.

Ancak, ekonomiye dair görüşleri pek tutmayan ve genel olarak faiz artışını savunan Demirtaş'a takipçileri bu kez tepki gösterdi:

İşte bazı tepkilar:

-Artan enerji fiyatları, tedarik zincirinin bozulması gibi sebeplerle bozulan ekonomilerin sadece faiz arttırarak baş etmesi imkansız.  Hoca faizden başka birşey söylemiyor. Olmaz hoca dün dünde kaldı cancağızım artık yeni şeyler söylemek lazım.

- Ya cahil onlar bakma sen,  Avrupa’da prof mu var? Hiç bişey düşünemiyor Avrupa. Sen olacaksın orda şaaaaak bu hareketi 2 yıl önce yapardın… hop, atlattık mı resesyon tehlikesini? Ardından bi hareket daha şaaaakk, tüm sıkıntılar bitti gitti.

- Demek ki bazı şeyler size öğretildiği gibi değilmiş, ekonomi politikasına yön veren adamlar bile kendi yazdıkları kitaplrdaki hamleleri yapmamak için bu kadar zorluyrlarsa ve bunu yaparken resesyon riskini bile göze alabiliyrlarsa doğru bildiğimz şeyleri bidaha gözden geçirmeliyz

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler