,

Önemli olan, memurun alım gücünün korunması

Enflasyon rakamlarının gölgesinde asgari ücret görüşmeleri geçtiğimiz gün başlarken, memur ve emekliler ise sene başını bekliyor.

Önemli olan, memurun alım gücünün korunması

Markette, pazarda her ürünün fiyatı da artmaya devam ediyor. Asgari ücrete yapılacak artış ile ilgili ilk toplantı Pazartesi günü gerçekleşirken, memur ve emekliler ise ücretlerine yapılacak artış için yılbaşını gözlüyor. Vatandaşlar, ekonomik kriz etkisi ile düşen alım güçlerini artıracak bir zam bekliyor.

Açlık sınırının 14 bin 25 TL, yoksulluk sınırının ise 45 bin 686 TL’ye yükseldiğini anımsatan Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamı üzerinden zam yapılmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, “Herkes tarafından biliniyor ki TÜİK rakamları ile çarşı, pazar, market ve kiralardaki fiyatlar uyuşmuyor” dedi.

“GEÇEN SENE DAHA FAZLA ÜRÜN ALIYORSA ARTIŞIN BİR ÖNEMİ YOKTUR”

Asgari ücret görüşmelerinin başladığını, Ocak ayında da memur ve emeklilere yapılacak artışlara dikkat çeken Öğretici, artışların sadece yüzdelik oranlar üzerinden konuşulacağını belirterek, “Asıl önemli olan yüzdelik yapılacak artışlar değil, sabit gelirlilerin alım gücünün nasıl korunacağıdır. İsterseniz yüzde 100 artış yapın, sabit gelirli geçen seneki ücreti ile daha fazla peynir, zeytin, benzin, şeker gibi ürünlerini alıyorsa yapılan artışın bir önemi yoktur” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler