BIST 100 9.900,23 %-0.76 Dolar 34,13 %0.26 Euro 38,12 %0.12 Altın Gram 2.875,17 %1.62 Brent Petrol 74,50 %-0.52 Bitcoin 63.146,98 %0.38
,

Ömer Çelik'ten ilk 4 madde açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çelik "Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerekir. 19 kez değiştirildi. Tabiri caizse yamalı bir bohçaya döndü... İlk 4 madde ile bir tartışmamız yoktur. Daha önce de soruldu, sivil bir anayasa istiyoruz, darbe anayasasından kurtulmak ve milli iradeyi teşkil eden anayasa istiyoruz ama ilk 4 madde ile ilgili tartışma söz konusu değildir " dedi.

Ömer Çelik'ten ilk 4 madde açıklaması!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı tamamlandı. Toplantının ardından, AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, gündeme dair açıklamalar yapıyor.

Çelik konuşmasında Türkiye'nin sivil anayasa ihtiyacına dikkat çekerek "Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerekir... 19 kez değiştirildi. Tabiri caizse yamalı bir bohçaya döndü" dedi.

Çelik Anayasa'nın 4. Maddesi'ne yönelik HÜDA PAR'ın değişiklik istekleri ve tartışmalara yönelik de açıklama yaparak "İlk 4 madde ile bir tartışmamız yoktur. Daha önce de soruldu, sivil bir anayasa istiyoruz, darbe anayasasından kurtulmak ve milli iradeyi teşkil eden anayasa istiyoruz ama ilk 4 madde ile ilgili tartışma söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler