,

Öğretmen bunu yaparsa: Öğrencilerin gözü önünde kavga ettiler

Erzurum merkez Palandöken İlçesinde bir ortaokulda aralarında tartışan iki öğretmen, öğrencilerinin gözü önünde kavga etti.

Öğretmen bunu yaparsa: Öğrencilerin gözü önünde kavga ettiler

Sözcü'den Orhan BOZKURT'un haberi...

Erzurum Palandöken ilçesindeki Kayak Yolu Çimento Müstahsilleri İşveren Sendikası Ortaokulu'nda meydana gelen olayda Fevzi T. ve Abdullah Ç. isimli iki öğretmen öğrencilerinin gözü önünde kavga etti.

Tartışmanın büyümesi üzerine bıçakla birbirlerinin üzerine yürüyen öğretmenler, okuldaki öğrencilere korku ve panik dolu anlar yaşattı.

İddiaya göre önceki gün aralarında tartışan Türkçe Öğretmeni Abdullah Ç ile Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fevzi .T., okul içerisinde karşılaşınca öğrencilerin korkulu bakışlarına aldırış etmeden kavgaya tutuştular.

Okul içerisinde bıçakla birbirlerini kovalayan öğretmenler, öğrencilere korku dolu anlar yaşattı.

Öğrencilerin gözü önünde yaşanan olay, okul polisi ve görevlilerin araya girmesi ile yatıştırıldı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan, soruşturma açılarak öğretmenlerin açığa alınması talimatını verdi.

Okulda böyle bir olayın yaşanmasının kabul edilemez olduğunu belirten Kaymakam Tutkan, “Öğrencilerimize örnek olması gereken eğitimcilerin bu tür hadiselere karışması akıl alır gibi değil. Güvenlik kamerası görüntülerini izledim, okul içinde öğrencilere aldırış etmeden birbirlerinin üzerine yürüyorlar ve koşuşturma yaşanıyor. Bizler yavrularımıza bıçak gibi kesici aletlerin zararlarını anlatırken, eğitim yuvalarında görevli öğretmenlerin eline bıçak alması kabul edilemez. Derhal soruşturma açılması talimatını verdim. Öğretmenler şu an açığa alındı” diye konuştu.

ÖĞRENCİ VE VELİLERİ TEDİRDİN

Öte yandan olayı duyan bazı öğrenci velileri okula gelerek yönetimden yaşananlar hakkında bilgi almak istediler.

Görevli öğretmenlerin okul içerisinde bıçakla birbirlerine saldırmasının çocuklarına travma yaşattığını ifade eden veliler, “Çocuklarımıza örnek olacak kişilerin bu tür davranışlar sergilemeleri bizleri tedirgin ediyor. İlçe Kaymakamı soruşturma açarak öğretmenleri açığa almış. Bu olayın örtbas edilmemesi, sorumlulara gerekli cezanın verilmesini istiyoruz” diye konuştular.

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler