,

Öğrenim durumu atamaları nedeniyle Adalet Bakanlığında personel eksikliği yaşanıyor

Adalet Bakanlığında görev yapan Zabıt Katibi ve Mübaşir ünvanındaki personelden öğretmenlik, hemşirelik, mühendislik vb. mezuniyeti olanların öğrenim durumu nedeniyle başka kuruma atanmalarından ötürü Adalet Bakanlığındaki görevlerinden istifa etmeleri yargı birimlerinde personel eksikliğine neden oluyor.

Öğrenim durumu atamaları nedeniyle Adalet Bakanlığında personel eksikliği yaşanıyor

Edinilen bilgiye göre, özellikle Adalet Bakanlığınca en son yapılan personel alımları sonrasında göreve yeni başlayan Zabıt Katibi ve Mübaşir ünvanındaki personelden bir kısmının öğrenim durumu ataması nedeniyle Adalet Bakanlığından istifa ederek, öğrenim durumuna uygun mesleklerden olan öğretmenlik, hemşirelik, mühendislik vb. ünvanlarda çalışmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı vb. kurumlara geçiş yaptıkları öğrenildi.

Öğrenim durumu atamaları nedeniyle Adalet Bakanlığında personel eksikliği yaşandığı ve adliyelerdeki bir kısım mahkemelerde daha az sayıda personelin çalışmak durumunda kaldığı dile getiriliyor.

Bu duruma karşı önlem alınmasını isteyen adalet personeli, öğrenim durumu atamaları nedeniyle Adalet Bakanlığında oluşan kadro boşluğunun telafisi için en son personel alımı yerleştirme sonuçlarında yedek olarak başarılı ilan edilenlerin, mevcutta istifa edenlerden boşalan kadrolara başarı sırasına göre atanması için Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığınca mevzuat düzenlemesi yapılması gerektiğini ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan bu konuda beklentileri olduklarını ifade ediyorlar.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler