,

NATO üyesi Polonya'ya Rus füzesi düştü. Ülke olağanüstü toplandı

Nereden atıldığı henüz belirlenemeyen bir füze, Polonya'da bir köye isabet etti. Patlama esnasında en az iki kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, Başbakan Morawiecki, Ulusal Güvenlik Komitesi'ni acil toplantıya çağırdı. Öte yandan yerel kaynaklar, NATO ülkesi olan Polonya'ya düşen füzenin Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sırasında fırlatılan füzelerden biri olduğunu iddia etti.

NATO üyesi Polonya'ya Rus füzesi düştü. Ülke olağanüstü toplandı

Polonya'nın Ukrayna sınırındaki bir köye füze düştü.

Polonya medyasında yer alan haberlere göre, bölgede şiddetli bir patlama yaşandı.

Ülkenin Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne kaynağı bilinmeyen bir yerden düşen füze nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti.

ULUSAL GÜVENLİK KOMİTESİ TOPLANIYOR

Hükümet sözcüsü Piotr Müller, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başbakan Morawiecki, Ulusal Güvenlik Komitesi'ni acil olarak toplantıya çağırdı." dedi.



Müller, toplantının detaylarına ilişkin bilgi paylaşmadı.

Associated Press'e konuşan üst düzey ABD'li yetkili, olaydan Rusya'yı sorumlu tuttu. ABD'li yetkili, Polonya'ya düşen Rus füzelerinin 2 kişiyi öldürdüğünü söyledi.

LETONYA: RUS FÜZELERİ VURDU

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki köyü "Rus" füzelerinin vurduğunu öne sürdü.

Polonya tarafından uygun görülen her türlü eylemi destekleyeceklerinin altını çizen Rinkevics, "Bu, olayları tırmandıran tehlikeli bir adım. Müttefikimiz Polonya ile tam dayanışma içindeyiz. Rusya tüm sonuçların sorumluluğunu üstlenecek" dedi.

ESTONYA: NATO TOPRAKLARININ HER KARIŞINI SAVUNMAYA HAZIRIZ

Estonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "Polonya'dan gelen son haberler çok endişe verici. Polonya ve diğer müttefiklerle yakın istişarelerde bulunuyoruz. Estonya, NATO topraklarının her karışını savunmaya hazır. Yakın müttefikimiz Polonya ile tam dayanışma içindeyiz " denildi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de Rusya'nın bugün ülke çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

 

 

 

Rusya bugün Ukrayna'ya 85 füze saldırısı düzenledi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Rusya'nın bugün ülke çapında çoğunlukla enerji altyapısına yönelik 85 füze saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler