,

Murat Hazinedar için istenen ceza belli oldu: 154 yıl

Rüşvet ve irtikap suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar dahil 17 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Hazinedar hakkında 154 yıla kadar hapis istemi istenirken iddianamede, Murat Hazinedar'ın Beşiktaş Belediyesini bir şirket gibi yönettiği, aile şirketi statüsüne getirdiği belediyeyi halka hizmet etmekten çıkarıp ticarethane gibi işletmeye başladığı, halkın her başvurusunda işlem yapılmasını sağlamak için 'bağış' yatırılmasını zorunlu tuttuğunun anlaşıldığı yer aldı.

Murat Hazinedar için istenen ceza belli oldu: 154 yıl

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Beşiktaş Belediyesine yönelik "rüşvet" ve "irtikap" suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 17 kişi hakkında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca hazırlanan 55 sayfalık iddianame, İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 3'ü tutuklu 16 kişi "şüpheli", 20 kişi "müşteki", 1 kişi ise "müşteki-şüpheli" olarak yer aldı.

- SORUŞTURMA MÜFETTİŞ RAPORUYLA BAŞLADI

İddianamede, İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerince hazırlanan raporda, Beşiktaş Belediyesi çalışanlarının "irtikap" ve "rüşvet" suçlarını işlediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, bunun üzerine soruşturmaya başlandığına vurgu yapıldı.

Soruşturma kapsamında sanıklar hakkında dinleme kararları alındığı bildirilen iddianamede, işlendiği iddia edilen rüşvet olayları tek tek eylemler şeklinde ele alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler