,

Mülakatların ne zaman kaldırılacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk'te konuştu: Seçim sonrası adım atıp kamuda mülakatı kaldırıyoruz

Mülakatların ne zaman kaldırılacağını açıkladı

Seçimlere bir ay kala Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında. Fulya Kalfa moderatörlüğünde Ahmet Hakan, Hande Fırat, Abdulkadir Selvi ve Zafer Şahin sordu; Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yanıtladı.

Gündeme ilişkin önemli sorulara yanıt veren Erdoğan, işe alımlarda mülakatın kaldırılması konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün yarın denilmez ne zaman seçim bitecek. Yeni dönemde yeni planlama ile bunun adımlarını atmış olacağız. Biz bu ülkeyi gençlerimizle büyütüp kalkındıracağımız göre, biz gençlerin çağının misafiriyiz." dedi.

"30 YAŞ ALTI  25 ADAYIMIZ MEVCUT"

'Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar Seçim Beyannamesi 2023' Çok detaylı. İhmal etmeyin hem detay hem özet olandan. Bu kimin dersine en iyi çalıştığının en güzel ispatı. Biz yola çıktığımızda 30 yaş seçme seçile yaşıydı bu 18'e kadar indik. Biz bir ara müdahale yaptık. Sonra bu yetmez dedik. Biz gençlik ile ilgili adımımı seçme ve seçime olarak 18'e indirelim dedik. Bu konuda da ilk neticeyi alan biz olduk. Bu seçimde adaylarımızdan bir veya 2 tanesi 18 yaşında. Genç bir kızımız var. Bir tane de iyi bir yüzücümüz var 19 yaşında Galatasaray Üniversitesi'nde başarılı bir yüzücü. 30 yaş altı 25 adayımız mevcut. 

Gereksiz tartışmaların içine düşmemek ve gençlerimizin kafasında soru işareti bırakmamak için başarı sıralaması ile işe alımı zorunlu hale getireceğiz. Gençlerimizin ilk bilgisayar ve cep telefonundan vergiyi kaldırıyoruz. Gençlerimizi aile kurmaya teşvik ediyoruz. Yeni evlenen çiftlerimize evlilik kredisi vereceğiz. Aile ve gençlik bankası kuracağız. Bu banka ile gençlerimizi destekleyeceğiz. Doğal gazın geliri ile destekleyeceğiz. Hibe ve teşvik programları ile yanlarında olacağız. Şartların zorluğu imkanların kıtlığı onları korkutmasın. Ben uygulamanın başında olan bir insan olarak konuşuyorum. Bay bay Kemal'in uygulamadaki yeri neresi? Savaş Ay hayatta olsa da SSK'yı ne hale getirdi anlatsa. Onun o batırdığı, bitirdiği SSK'yı biz tamamen ele aldıktan sonra hastanelerimiz pırıl pırıl oldu. Şehir hastaneleri ile ayrı bir devrim yaptık. Şu an dünya bizim hastanelerimizi görünce diyorlar ki takdire şayansınız. Birçok ülke üst düzey hastalarını bizim ülkemize gönderiyor. Şu kovid döneminde Çam ve Sakura Hastanemiz olmasaydı, bizim işimiz çok zordu. Türkiye'nin 19 ayrı yerinde şehir hastanemiz var. Her büyük şehre bir şehir hastanesi kuracağız. Cumartesi günü Kocaeli'de şehir hastanemizi açacağız. Ardından İzmir'de açacağız. Bay bay Kemal bilmez yap-işlet-devret modeli ile yapıyoruz bu hastaneleri.

KAMUYA ALIMLARDA MÜLAKAT NE ZAMAN KALKAR?

Bugün yarın denilmez ne zaman seçim bitecek. Yeni dönemde yeni planlama ile bunun adımlarını atmış olacağız. Biz bu ülkeyi gençlerimizle büyütüp kalkındıracağımız göre, biz gençlerin çağının misafiriyiz.

EV HANIMLARI NASIL EMEKLİ OLACAK?

Aileyi korumaya yönelik daha kapsamlı daha kuşatıcı olarak programı büyütüyoruz. Ailelerde çocuk sayısı artacak, onların geleceğini teminat altına almamız lazım. Her alanda ailelere maddi katkı vereceğiz. Amacımız aile yapısını korumak. Ev hanımlarına yönelik planlarımız var. Ev hanımlarının sigortalılığı için adımlarımız olacak. Primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz.

Aile bizim kutsalımız. Bu kurumun korunması önceliğimiz. Anayasal değişiklik yapacak kadar bu konuya sahip çıkıyoruz. Bu alandaki kazanımlardan geri gitmek mümkün değil. LGBT gibi sapkın akımların ülkemizde varlık göstermesine izin vermeyeceğiz. Biz bunları yaparken Bay Bay Kemal kadınları kandırmaya çalışıyor. Kadın haklarını savunmaya kendi parti teşkilatındaki tacize uğrayan kadınların haklarını savunmaya başlayarak başlayabilir. AK Parti kadın milletvekili sayısına bakın.

BELEDİYEDEN ATILAN SÖZLEŞMELİLERİN SORUNUNU DA BİZ ÇÖZECEĞİZ

Belediyen atılan sözleşmelilere duyarsız değiliz. Biz bıraktığımız yerden yola devam ederiz. Bu ülkede çözülmedik sorun bırakmadık, bırakmayız. Haksız yere belediyelerden atılmış vatandaşlarımızı göreve getirmeyi biz başarırız. Taşeron meselesindeki sorunu da biz çözdük. Bu kadar insanlar belediyelerin önünce günlerce eylem yaptı. İşe alındılar mı? Bu işten atılan vatandaşlarımın çoluğu çocuğu haftalarca az susuz kaldı. Ama yeniden belediyelerde işe almadılar. Biz iktidarımızla bu işin çözümünü yine biz getireceğiz. Yerel seçimde de CHP mağdurlarının da kimsesi biz olacağız.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler