,

Muhasebat, yüzde 2,5'luk zamma 'refah payı' dedi

Muhasebat Genel Müdürlüğü, 14 günlük maaş farklarının yapılması için mutemetlere yetki açıldığını ifade eden yazıda, yüzde 2,5'luk zam için "refah pay" tanımlamasını kullandı.

Muhasebat, yüzde 2,5'luk zamma 'refah payı' dedi

Muhasebat Genel Müdürlüğü, 14 günlük maaş işlemleri ile ilgili KBS duyurusunu dün yayımladı.  gundem/14-gunluk-maas-farki-icin-mutemetlere-yetki-acildi

Duyurunun 1.1. nolu ilk madde başlığında "14 Günlük Fark Maaş Hesaplama İşlemleri ile % 2,5 Refah Payı Ödemesi" ifadesi kullanıldı.

Gazetememur olarak daha önce bu konuda bir açıklama yapmıştış, tekrar söylemek istiyoruz: Genel Müdürlüğün kullanmış olduğu bu ifade doğru değildir. Verilen yüzde 2,5'luk zammın refah payı olabilmesi için Temmuz'daki enflasyon farkının yüzde 7,5'a göre değil yüzde 5 göre yapılması gerekirdi.

Resmi Gazetede yayımlanan Kanun, 6. dönem toplu sözleşmenin ilgili maddesini de değiştirmiş olup, Temmuz'da enflasyon farkı yüzde 7,5'a göre yapılacaktır. Bu nedenle, yüzde 2,5'luk zam refah payı zammı değil, Temmuz'da verilecek zammın erkene çekilmesidir. Zaten bu yüzde 2,5'luk zamda, 3 Şubat'ta açıklanan ilk enflasyon verisinde ortadan kaybolacaktır.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler