BIST 100 8.714,67 %-1.4 Dolar 34,27 %0.07 Euro 37,00 %-0.09 Altın Gram 2.989,90 %1.26 Brent Petrol 75,02 %-1.34 Bitcoin 66.099,98 %2.09
,

MSB: Bedelli askerlik tutarı ikinci altı ay için 217.871 TL oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Bedelli askerlik tutarı 2024 yılının ikinci altı ayı için 217 bin 871 lira 4 kuruş olmuştur. 8 Temmuz 2024'ten itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır." dedi.

MSB: Bedelli askerlik tutarı ikinci altı ay için 217.871 TL oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, 11 Temmuz "Srebrenitsa Soykırımını Uluslararası Düşünme ve Anma Günü" münasebetiyle, 29 yıl önce soykırıma uğrayan Srebrenitsa şehitlerini rahmetle anarak, Bosna Hersek halkının acısını paylaştıklarını ifade etti.

- Bedelli askerlik tutarı

Yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle TSK'nın etkinlik ve caydırıcılığının artırılması faaliyetlerine de devam edildiğini bildiren Aktürk, bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığınca muhtelif miktarda tekerlekli konteyner taşıyıcı aracın (DROPS) muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını kaydetti.

Aktürk, bedelli askerlik tutarı hakkında da bilgi vererek şöyle devam etti:

"Hazine ve Maliye Bakanlığınca 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 2024 yılının ikinci altı ayı için 217 bin 871 lira 4 kuruş olmuştur. 8 Temmuz 2024'ten itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır."

- Sorular

Öte yandan bakanlık kaynakları, ABD'de icra edilen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a refakat eden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in yapacağı ikili görüşmelerde F-16 tedarik/modernizasyon sürecinin gündeme gelip gelmediği ve son durum hakkındaki sorular üzerine şunları söyledi:

"Bilindiği üzere sözleşmeler imzalandı ve detayları üzerindeki çalışmalar heyetler arasında görüşmeler vasıtasıyla devam etmektedir. Çok fazla etkenin olduğu bu süreçte teknik detaylar ile ilgili hususlar zirve kapsamında da ele alınacaktır. Verilecek kararlar sonrasında ortaya çıkacak ayrıntılar bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır."

- Kilit kapanmaktadır

Bakanlık kaynakları, Pençe Kilit Harekatının alışılmadık, öngörülemez, süratli ve sürekli olarak planlandığı şekilde ve başarıyla devam ettiğini bildirerek şunları paylaştı:

"Kilit kapanmaktadır. Kendisini bekleyen sona yaklaştığını anlayan terör örgütü, dezenformasyona başladı. Ormanları yakan, bölgedeki halkı kalkan olarak kullanan, yerleşim yerlerini el yapımı patlayıcılarla tuzaklayan eli kanlı teröristler bu eylemlerini sanki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yapıyormuş gibi algı yaratmak maksadıyla kara propagandaya başvurmakta ve uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Bunlar beyhude çabalardır. Terör örgütü kendini bekleyen sondan kaçamayacaktır."

Bakanlık kaynakları, Türk-Amerikan Savunma Ortaklarını Güçlendirme Temalı Çalışma Grubu Toplantısı'nda konuşma yapan Bakan Güler'in temaslarına ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

"Türk savunma sanayisinin son dönemde ulaştığı seviye tüm dünyanın olduğu gibi ABD ve NATO'nun da dikkatini çekmektedir. Bahse konu toplantıda Türk ve Amerikan savunma sanayisi kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve elde edilecek kazanımların NATO'nun güçlendirilmesine nasıl katkı sağlayacağı konuları ele alınmıştır."

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler