,

MİT ve Emniyetten IŞİD operasyonu... Hedeflerinde konsolosluklar vardı

MİT ve emniyet terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlediği operasyonda 15 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Söz konusu kişilerin hedefinde İsveç ve Hollanda Başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethaneler olduğu belirtildi.

MİT ve Emniyetten IŞİD operasyonu... Hedeflerinde konsolosluklar vardı

İsveç’te Kur’an yakma eyleminden sonra Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika, İngiltere ve İsviçre, İstanbul’daki başkonsolosluklarını ‘güvenlik’ gerekçesiyle geçici olarak kapatmıştı.

Söz konusu konsoloslukların kapatılma sebebi olarak “Radikal İslamcıların Kur’an yakma eylemine karşılık olarak yabancı konsolosluklara saldırı düzenleyeceği” iddia edilmişti.

Bu açıklamaların ardından İçişleri Bakanlığı da bir açıklama yayınlayarak şu ifadelerde bulunmuştu:

"Daha önce dost bir ülkeden de gelen ve söz konusu ülkenin güvenlik uyarısı notunda da adı geçen şahıslar gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda herhangi bir silah, mühimmat ve eylem emaresine rastlanmamıştır. Ancak soruşturma, dijital materyal incelemeleri dahil olmak üzere tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir”

Öte yandan Hürriyet’in haberine göre akşam saatlerinde MİT ve emniyet ekipleri terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda, örgütün Horasan Vilayeti (ISKP) lider kadrosu tarafından İstanbul’da İsveç ve Hollanda Başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethanelere yönelik eylem talimatı verildiği ileri sürülen 15 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin DEAŞ terör örgütü ve çatışma bölgeleriyle bağlantıları bulunduğu belirlenirken, Başkonsolosluklar ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethanelere yönelik somut tehditleri tespit edilemedi. Adli makamlara sevk edilen 15 şüpheli, bugün tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

15 IŞİD üyesi daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler