,

Memurun dayanacak gücü kalmadı!

Kamuda çalışan 700 bin işçiyi ilgilendiren “2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü” görüşmeleri devam ederken, 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ise Ağustos ayında başlayacak.

Memurun dayanacak gücü kalmadı!

Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren “2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü” görüşmeleri devam ederken, kamu görevlilerine ilişkin 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ise Ağustos ayında başlayacak. Sürece ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, kamuda iş barışının bozulduğunu ifade ederek, “Kamu görevlilerinin dayanacak hali, sabredecek mecali kalmamıştır. Temmuz ayında memur maaşlarına seyyanen iyileştirme yapılmalıdır” dedi.

Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren “2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü” görüşmeleri devam ederken, kamu görevlilerine ilişkin 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri için ise beklenmeye devam ediyor. İşçiler için yapılan pazarlıklarda ise rakamlar gündeme gelmeye devam ediyor. Sürece ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, yaptığı yazılı açıklamada, kamuda iş barışının korunması için rakam belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

“MEMUR MAAŞLARINA SEYYANEN İYİLEŞTİRME, REFAH PAYI VE YÜZDELİK ZAM YAPILMALI”

Kamu işçilerinin maaşlarına yapılacak maaşlara ilişkin sendikalar, taleplerini hükümet yetkililerine iletti. Hükümetin verdiği teklif ise yeterli görülmedi. Görüşmelerin, 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerini de yakından ilgilendirdiğini ifade eden Güney, “Kamuda iş barışı ve kaliteli kamu hizmetinin yolu, kamu görevlilerine de, en az kamudaki işçilere yapılan zam oranı kadar zam yapılmasından geçmektedir. Statü hukukunun elde edilmesine ait şartların ağırlığı, kamu görevinin önem ve sorumluluğu düşünüldüğünde, ortalama memur maaşı olan 12 bin TL’nin günün şartlarına uymadığı açıkça görülmektedir. Temmuz ayında, özellikle alt derecedeki memur maaşlarına seyyanen iyileştirme yapılmalı, bunun üzerine refah payı ve yüzdelik zam ilave edilmelidir” dedi.

“KAMU GÖREVLİLERİNİN SABREDECEK MECALİ KALMAMIŞTIR”

Ortalama memur maaşının 12 bin TL olduğu kamu görevlilerinin tepkili olduğunun altını çizen Güney, kamu iş yerlerinde çalışma barışının bozulduğunu belirtirken, kamu görevlilerinin huzurunun kalmadığını kaydetti. Güney, “Kamu görevlilerinin dayanacak hali, sabredecek mecali kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler