,

Memurların zam talebi Ak Partili Elitaş'a soruldu

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş kamu çalışanlarına toplu sözleşme ile zam yapıldığını belirtti.

Memurların zam talebi Ak Partili Elitaş'a soruldu

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan kanun teklifi dün TBMM'ye sunuldu. Teklifle en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ve geçici işçilere kadro verilmesi öngörülğyor.

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş teklifle ilgili dün iki kez kameraların karşısına çıktı. İlk açıklamasında bayram ikramiyeleriyle ilgili soruya, "Bu konuda Cumhurbaşkanından bir talkep gelmesi halinde teklife ekleyebileceklerini" belirtti.

Elitaş 2 saat sonra yeni bir basın toplantısı daha yaptı, bu toplantıda ise bayram ikramiyelerinin 2 bin TL'ye yükseltileceği açıklandı.

Basın toplantısı sırasında gazeteciler Mustafa Elitaş'a kamu çalışanlarına zam yapılıp yapılmayacağını sordu. Elitaş, Anayasa hükmü gereğince kamu çalışanlarına toplu sözleşme ile zam yapıldığını belirtti. 

Mustafa Elitaş şunları söyledi:
"Biliyorsunuz 2023 Ocak ayında yüzde 30 zam yaptı. Toplu sözleşme gereğince verilecek zam yüzde 14 idi. Biz burda 15,5 puanlık bir artışla refah payı verdik.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler