,

Memura kaşık ile verilen kepçe ile alınmıştır

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, enflasyon farkının her ay verilmemesi nedeniyle kayıpların artmaya devam ettiğine dikkat çekerek, “Her altı ay için verilen artış kaşık ile olurken, enflasyon eliyle kepçe ile geri alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Memura kaşık ile verilen kepçe ile alınmıştır

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları ile memur ve emeklilerin ciddi kayıp yaşadığını belirten Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Merkez Bankası’nın hedef tutturamadığını ve sürekli beklentiyi artırdığını hatırlatarak, mağduriyetin devam edeceği anlamına geldiğine dikkat çekti.

Temmuz ayında yapılan artışların enflasyon karşısında eridiğini belirten Öğretici, enflasyonun artmaya devam ettiğini belirterek, “Her altı ay için verilen artış kaşık ile olurken enflasyon eliyle kepçe ile geri alınmıştır. Enflasyon farkının aylık olarak verilmemesi, gelir vergisinin kamu çalışanları için yüzde 15'te sabitlenmemesi bu mağduriyeti daha da artırmıştır. Geçtiğimiz Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme ile 2024 ve 2025 yılları için verilecek artışlar belli olmuş, şimdiden Merkez Bankası tahmini altında kalmıştır. Yani alınan artışlar iki yıl daha enflasyon altında kalmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

KAMU ÇALIŞANLARI KAYIP YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

BASK tarafından yapılan araştırmaya dikkat çeken Öğretici, memurların enflasyon sebebiyle aylıklarında yaşadıkları kayıplar nedeniyle yaşanan erimeye dikkat çekerek, “9’a 1 derecede ve kadrodaki bir memurun kaybı 5 bin 942 TL, 9’a 1 derecedeki ve kadrodaki bir öğretmenin kaybı 6 bin 318 TL, 9’a 1 derecedeki ve kadrodaki bir pratisyen doktorun kaybı 8 bin 527 TL, 9’a 1 derecede ve kadrodaki bir hemşirenin kaybı 6 bin 793 TL, 8’e 1 derecede ve kadrodaki bir mühendisin kaybı ise 7 bin 936 TL’dir. Kamu çalışanlarının bu kayıpları Ocak ayında karşılanmalıdır” dedi.

mehmet fahri özkan / milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler