,

Memura % 55 zam tartışması için 'saçma sapan' dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Hiç olmazsa yüzde 55 yapılır mı gibi saçma sapan tartışmalar var.'' ifadelerini kullandı.

Memura % 55 zam tartışması için 'saçma sapan' dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  29 Aralık akşamı TRT Haber'de katıldığı programda, EYT, sözleşmeli personele kadro, asgari ücret zammı ve memur zammı konularına değindi. 

Memur zammı konusunda konuşan Vedat Bilgin, ''Hiç olmazsa yüzde 55 yapılır mı gibi saçma sapan tartışmalar var.'' ifadelerini kullandı.

Yüzde 55 zam iddiasına, "saçma sapan tartışma" dedi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in ifadeleri şu şekilde:

''Toplu sözleşme açıktır, nasıl yapacağımız belli. Kamuoyunda "asgari ücrete yüzde 50 yapıldı, bize de olur mu şeklinde saçma sapan tartışmalar var". Adı üzerinde asgari ücret bu. Memur yılda 2 defa alıyor. Enflasyon bell olduktan sonra memur zammını gözden geçireceğiz. Bütün çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Tahribattan koruyacak bir düzenleme yapacağız.''

Asgari ücret zammı yüzde 50 olur mu sorusuna da "Hayali" demişti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 25 Kasım 2022 tarihinde Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'e önemli açıklamalar yapmıştı. Bilgin, "Halen 5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna, "İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız. Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" şeklinde cevap vermişti.

Ancak daha sonra asgari ücrete yüzde 55 zam yapılmıştı.

Bu nedenle Bakan Bilgin'in maaş zammı konusundaki açıklamalarının çok bağlayıcı olmadığını gazetememur.com olarak belirtmek istiyoruz.

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Facebook hesabı için tıklayınız.

İnstagram hesabı için tıklayınız.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler