,

Memur olmayı bekleyen 3 bin sözleşmeli erden 200’ü mülakata çağrıldı

Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile kendilerine kamuda istihdam imkânı tanınan binlerce sözleşmeli erbaş ve er atama bekliyor. 7 yıllık görev sürelerini doldurup sivil hayata dönen 3 bin kişi, dört gözle atanmayı beklerken sadece 200 kişinin istihdam edilmek üzere mülakata çağrılması umutlarını yıktı. Gazetemize konuşan sözleşmeli erbaş ve erler, atanma taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Memur olmayı bekleyen 3 bin sözleşmeli erden 200’ü mülakata çağrıldı

Türkiye’nin sınır içi ve dışında terörle mücadele operasyonlarına katılan ve 7 yıl boyunca askerlik hizmetini gerçekleştiren sözleşmeli erbaş ve erler, terhis olup sivil hayata dönünce işsiz kaldı.

KAMUDA İSTİHDAM İMKÂNI TANINDI

12 Mayıs 2023 tarihinde, ‘Sözleşmeli Erbaş ve Erlerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdamına Dair Yönetmelik’ 32188 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı. Bu yönetmelik ile azami görev süresi yedi yılı dolduran sözleşmeli erbaş ve erlerin kamuda istihdam edilmelerine imkân tanınmış oldu.

HALEN ATANMAYI BEKLİYORLAR

Ancak yönetmeliğin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen görevini bitirip sivil hayata dönen 3 bin sözleşmeli erbaş ve er atanmayı bekliyor. Atama bekleyen binlerce kişiden sadece 200’ü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından istihdam edilmek üzere mülakata çağrıldı. Geriye kalanlar ise kendilerine tanınan hakkın yerine getirilmesi için seslerini duyurmaya çalışıyor.

“YÜK OLMAK DEĞİL, DEVLETE MİLLETE FAYDALI OLMAK İSTİYORUZ”

Yaşadıkları mağduriyeti Millî Gazete’ye anlatan sözleşmeli erbaş ve erler, “7 yıl boyunca birçok terör operasyonuna katıldık. En ön saflarda savaştık. Devletimiz de bizler sivil hayata döndüğümüzde zorluk yaşamayalım diye bizim kamuda istihdam edilmemize imkân tanıdı. Ancak bu imkân sadece kâğıt üzerinde kaldı. Binlerce arkadaşımız umutla atanmayı bekliyor. Biz devletimize yük olmak istemiyoruz. Askerde çalıştığımız gibi kamuda da devletimize ve milletimize hizmet etmek istiyoruz” diyerek, atanma taleplerini bir kez daha yineledi.

Ahmet SESLİ / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler