,

Memur aylıkları tekrar düzenlenmeli

Türk Büro-Sen’den düşük memur aylıkları ile ilgili zam çağrısı geldi...

Memur aylıkları tekrar düzenlenmeli

Mehmet Fahri ÖZKAN/ Milli Gazete

Asgari ücret tartışmaları devam ederken Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın asgari ücretin 9 bin lira olması talebi ile gözler asgari ücrete çevrildi. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney ise memurların maaşlarında da düzenleme çağrısında bulunurken, düşük maaş alan memurlar ile asgari ücretin arasında olan farkın azalacağına dikkat çekerek, “Aylıkları 10 bin TL’nin altında kalan memurlarımız ve kamu görevlilerimiz için ayrı bir düzenleme yapılarak, maaşları artırılmalıdır” dedi.

Asgari ücret tartışmasında Türk-İş 9 bin TL rakamını talep etmesi ile birlikte gözler asgari ücrete çevrildi. Ortaya atılan rakam ile düşük memur maaşlarının birbirine yakın olması ise memurların tepkisine neden olurken, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, en düşük memur aylıklarında düzenleme çağrısında bulundu.

263 BİN KİŞİNİN MAAŞI 10 BİN TL’NİN ALTINDA

Kamuda 2 milyon 700 bin kişinin istihdam edildiğine dikkat çeken Güney, çalışanların arasındaki istihdam farklılıklarının arasındaki makasın açıldığını belirterek, “Aralık ayı itibarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilgi Sistemi’nden aldığımız verilere göre kamuda 2 milyon 700 bin kişi istihdam edilmektedir. Bunların içinde; 590 bin 3 kişi memur, 263 bin 462 kişi sözleşmeli olarak istihdam edilirken bu çalışanların maaşları ise 10 bin liranın altında. Bu durumda çalışanlar ekonomik olarak sorunlar yaşamakta” dedi. 

YA SEYYANEN YA DA TABAN AYLIĞA ZAM YAPILMALI

Yaşanan ekonomik sıkıntılara ve asgari ücret ile eşitlenmesine karşın düzenleme talebinde bulunan Güney, hükümete düzenleme çağrısında bulunarak, “Yüzdelik oranda yapılan zamlar ile düşük aylık alanlar ve yüksek aylık alanların arasındaki makas açıldı. Bu durum ise yeni mağduriyetlere sebep oldu. Özellikle maaşları 10 bin TL’nin altında kalan memurlarımız ve kamu görevlilerimiz için ayrı bir düzenleme yapılmalı,  Ocak ayında ya seyyanen zam ya da taban aylığa zam düzenlemesi yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

İlişkili Haberler

Manşetler