,

McDonald's Türkiye, tepkiler artınca Gazze'ye yardım kararı aldı

McDonald's İsrail'in, İsrailllilere ücretsiz yemek yardımı sonrasında, gelen tepkilerden bunalan McDonald's Türkiye, Gazze'ye 1 milyon dolarlık yardımda bulunacağını açıkladı

McDonald's Türkiye, tepkiler artınca Gazze'ye yardım kararı aldı

McDonald’s İsrail şubeleri, İsrail askerlerine ‘ücretsiz yemek’ servisine başlamıştı. McDonald’s İsrail'den yaılan açıklamada "Güvenlik güçlerine yardım ve bağış yapan 5 şube açtık. Her gün 4 bin öğün bağışta bulunacağız. Ayrıca askeri üniformalı tüm askere %50 indirim kampanyası başlatıldı." denilmişti.

McDonald’s İsrail'in bu açıklaması Türkiye'de büyük tepki topladı ve boykot uygulanmaya başlandı.

Türk halkının Filistinlilere olan sevgisi, McDonald's Türkiye'ye yeni açıklama yaptırdı. McDonald's Türkiye'den yapılan açıklamada, Gazze'ye 1 milyon dolarlık yardımda bulunulacağı belirtildi

McDonald’s Türkiye'den Gazze açıklaması

McDonald's İsrail'in İsrail askerlerine ücretsiz yemek ve bağış yapmasının ardından açıklama yayınlayan McDonald’s Türkiye şunları söyledi:

"İsrail işletmesi ile Türkiye işletmesinin faaliyetlerinin hiçbir bağlantısı yoktur."

"McDonald’s Türkiye olarak; başta kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere savaş mağduru olan Gazze halkına 1 milyon dolarlık insani yardım desteğini sunacağımızı kamuoyuna arz ederiz."

McDonald's Türkiye'nin sahibi kim?

McDonald's Türkiye'nin işletmecisi, Boheme Investment GmbH, Viyana/Avusturya'da kurulu bir şirket olup Katarlı bir yatırımcı olan Kamal Saleh Al Mana'nın iştirakidir.

İlişkili Haberler

Manşetler