,

Mart ayı içinde 11 ilimizde 200 bin konutun inşası için ilk adımı atıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ta depremlerden etkilenen bölgeleri ziyaret etti. Erdoğan yaptığı açıklamada, '' Sadece Mart ayı içinde 11 ilimizde 200 bin konutun inşası için ilk adımı atıyoruz'' dedi.

 Mart ayı içinde 11 ilimizde 200 bin konutun inşası için ilk adımı atıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ülkemizin 6 Şubat’ta ardı ardına yaşadığı deprem felaketinden bu yana 2 hafta geçti. Kahramanmaraş hala yaralarını sarmaya devam ediyor.

Dünyada eşi benzeri görülmemiş deprem felaketlerinin ardından Kahramanmaraş’taki destek faaliyetlerinde 41 binden fazla personelimiz 3 bine yakın iş makinamız mevcuttu.

Kamuya ait spor salonlarına camilere yurtlara ve okullara diğer geçici barınma merkezlerine yerleştirilenlerin sayısı 58 bini geçti.

Kahramanmaraş’ın yaklaşık 3’te 1’i oturulamaz hale gelmiştir. Bizler bütün bu inşaatları sıfırdan ele almak suretiyle yeniden inşa ve ihya edecek, Kahramanmaraş’ı bütün mazlum masum hemşerilerimize teslim edeceğiz.

Şehir genelinde ulaşalım birkaç noktadaki trafiği aksatmayacak çalışma şeklinde sıkıntısız sağlanıyor. 10 bin konteynerin kurulumu tamamlandı 65 bin konteynerin kurulumu sürüyor.

Sadece Mart ayı içinde 11 ilimizde 200 bin konutun inşası için ilk adımı atıyoruz. 

Ülkemizde yıllarca kentsel dönüşüm ve TOKİ projelerine karşı çıkan zihniyetin artık bu inadından vazgeçeceğine inanıyorum.

Devletimizin gücü milletimizin gönül zenginliği bunların hepsini karşılayabilecek güçtedir.

Kahramanmaraşlı kardeşlerime seslenmek istiyorum. Gelin Kahramanmaraş için hemen şimdi diyerek bu şehre sahip çıkalım.

Depremde hayatını kaybeden kardeşlerime bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Yerinde ihya edilecek yerleşim yerlerinde bilimsellik, hızlılık ve yapıların güçlülüğü ilkelerinden asla taviz vermeyeceğiz.

Kaynak : TRT Haber

İlişkili Haberler

Manşetler