,

'Mansur Yavaş, Kürtler'den oy alamaz'

Financial Times, Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı çıkanların belediye başkanının geçmişte MHP üyesi olması nedeniyle Kürt seçmenden oy almakta zorlanacağını söylediği belirtti

'Mansur Yavaş, Kürtler'den oy alamaz'

Financial Times, "Erdoğan'ı yenmek: Türkiye'de muhalefet bir şampiyon arıyor" başlıklı bir analiz yayınlayarak muhalefet blokundaki adaylık çekişmesini inceledi.

Financial Times'a konuşan Millet İttifakı'ndan üst düzey bir yetkili, "Eğer bana geçen yıl sorsaydınız, bu seçimde zafer çantada, Erdoğan kaybedecek derdim fakat şimdi bu konudan daha az eminim" ifadesini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU KAZANMA İHTİMALİ EN DÜŞÜK OLANI"

Muhalefet kanadında en büyük endişenin Kılıçdaroğlu'nun kendisini Erdoğan karşısında aday göstermesi ve Erdoğan'ın onu "canlı canlı yemesi" olduğu aktarılırken 5 ittifak partisinden üst düzey bir yetkili, "Kılıçdaroğlu, aday olmaya can atıyor. En iyi cumhurbaşkanı olacağına kuşkum yok fakat o kazanma ihtimali en düşük olanı" dedi.

Analizde 2014 yılında Erdoğan'ın 13 puanlık bir farkla kazandığı belirtilirken yapılan anketlerde Erdoğan karşısında kafa kafaya yarışabilecek iki potansiyel aday olduğu da belirtildi. Financial Times, bunların Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu olduğunu aktardı.

"İMAMOĞLU ÇOK HIRSLI" 

Gazetede, İmamoğlu'nun Erdoğan'ın oluşturduğu cumhurbaşkanlığı sisteminin rafa kaldırmak için "çok hırslı" olduğuna dair yorumlar yapıldı.

"MANSUR YAVAŞ KÜRTLERDEN OY ALAMAZ" 

Mansur Yavaş'ın da aday adayı olarak öne çıktığı belirtilirken, Yavaş'a HDP tabanının sıcak bakmayacağı da belirtildi.

HDP OYLARI

Financial Times'ın makalesinde HDP'ye de geniş yer ayrıldı. Makalede, "Aday belirlerken en önemli detay, Türkiye'nin en büyük Kürt azınlık partisinden onay almak olmalı. Seçimlerde yüzde 12 oy alması beklenen parti şu an bir ittifakın içinde değil. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş arasında Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu HDP tabanına daha yakın" yorumu da yer aldı.Yavaş'ın ise milliyetçi geçmişinin HDP tabanından karşılık göremeyeceği kaydedildi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler