,

'KYK kredilerine ilişkin karar ölçüsüz ve çok yanlış'

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi - Liberal Düşünce Topluluğu öncü kurucusu Atilla Yayla, KYK kredilerine ilişkin kararın ölçüsüz olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, sosyal medyada estirilen fırtınaya kapıldı.

'KYK kredilerine ilişkin karar ölçüsüz ve çok yanlış'

3600 ek gösterge, sözleşmeliye kadro, EYT, geçici işçiler sorunu derken, kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamada KYK kredilerine ilişkin faizin tümüyle silineceği belirtildi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi - Liberal Düşünce Topluluğu öncü kurucusu Atill Yayla sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Hükümetin KYK kredilerine ilişkin kararının yanlış olduğunu düşünüyorum. Krediler alındığı tarihteki oranlar üzerinden faiziyle birlikte tahsil edilmeliydi. Yaklaşan seçimler ve muhalefetin ölçüsüz vaatleri iktidarı bu yola itti. Ama yanlış yanlıştır." dedi.

Binlerce öğrencinin KYK kredi geri ödemelerini faiziyle yaparken, sosyal medyada koparılan fırtına sonrasında faizin tümüyle silinmesi bir çok kişide adaletsizlik algısının artmasına neden olacaktır. Bir süre sonra kurallara uymamanın daha doğru olduğu bir hayat şekli çok daha revaçta olacaktır.

Yapılan açıklamaya göre Hazine enflasyon farkı olarak girmesi gereken 26 milyar TL bir kalem de silinmektedir. 

İMAMOĞLU DA ÖLÇÜSÜZ BİR AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrasında bir ölçüsüz açıklama da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İBB, bu yıl 75 bin üniversiteliye 4.500 TL katkıda bulunacak. Faiz yok, enflasyon farkı yok! Çünkü geri ödemesiz. Gençlerin her zaman yanındayız." dedi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler