,

Kurtulmuş: Hâlâ devletin içinde birtakım kriptolar vardır

Danıştay 5. Dairesi'nin, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 178 ismin mesleğe dönmelerine karar vermesine ilişkin konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Hâlâ devletin, kamunun içerisinde, muhtemeldir ki karda yürüyüp izini belli etmeyen birtakım kriptolar vardır. Bunlarla da mücadele edilmesi lazım” dedi.

Kurtulmuş: Hâlâ devletin içinde birtakım kriptolar vardır

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, iktidarın kontrolündeki yayın organlarından A Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) “kimyasal silah kullandığı” iddialarına ilişkin açıklamaları nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla bu sabah gözaltına alınmasıyla ilgili soru üzerine Kurtulmuş, "Türkiye'de önemli bir meslek kuruluşunun başkanı olan birisinin, böylesine büyük bir iftiranın tarafı olması ve Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmaya kalkması asla kabul edilebilecek bir şey değildir, makul değildir, meşru değildir. Bu sadece yasa dışı bir tavır değil aynı zamanda Türkiye'nin bütünlüğüne karşı yapılmış olan bir saldırıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun, TSK ile ilgili bu iddiaların araştırılması için Meclis'e soru önergesi vereceğini açıklamasına ilişkin de "Nasıl olur da Türkiye'nin, hepimizin ortak değeri olan Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratacak bu kampanyaya Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri de destek verir, kabul edilebilir bir şey değildir" ifadesini kullandı.

CHP'den kurumsal olarak bu iddialara karşı sözlerin de ortaya konulduğunu belirten Kurtulmuş, CHP'nin kendi içinde bu tür tutumlara müsaade etmemesi gerektiğini söyledi.

Bu yıpratma kampanyasının belli mahfiller tarafından gündeme getirildiğinin aşikar olduğunu dile getiren Kurtulmuş, burada ana hedefin, sadece kimyasal silahı gündeme getirmek olmadığını, bu bölgede güçlü bir Türkiye'nin varlığını hazmedememek olduğunu kaydetti.

“KARDA YÜRÜYÜP İZİNİ BELLİ ETMEYEN BİRTAKIM KRİPTOLAR VARDIR”

Danıştay 5. Dairesinin, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 178 ismin mesleğe dönmelerine karar vermesine ilişkin konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesinin politik bir konu olmadığını, ‘milli bir mesele olduğunu’ ve siyasetin üzerine sorumluluklar düştüğü gibi yargının üzerine de sorumluluklar düştüğünü söyledi.

FETÖ’nün 40-45 yıldır ‘devlet içerisinde gizlendiğine’ işaret eden Kurtulmuş, “Bunların çok çok büyük bir kısmı tasfiye edildi. Ama hâlâ devletin, kamunun içerisinde, muhtemeldir ki karda yürüyüp izini belli etmeyen birtakım kriptolar vardır. Bunlarla da mücadele edilmesi lazım. Yargının bu kararı da tabii gerekçesini şu anda bilmiyoruz ama bu kadar ciddi bir meseleyken böyle bir kararın alınmış olması herhalde FETÖ ile mücadeleye katkı sağlamayacaktır” diye konuştu.

 

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler