,

Kulis: Erdoğan Sinan OGAN'ı bir görevle onurlandıracak

14 Mayıs 2023 seçimlerinde yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, ikinci tur için Erdoğan dedi. Oğan'ın bu kararı 'pazarlık' iddialarını gündeme getirirken 28 Mayıs sonrası kulislerde konuşulanlar sızdı.

Kulis: Erdoğan Sinan OGAN'ı bir görevle onurlandıracak

İlk turda %5,17 oy alan Sinan Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemeye karar verdi. Bu karar, pazarlık iddialarını ortaya çıkardı, ancak her iki taraf da iddiaları yalanladı. Kulislerde ise Erdoğan'ın desteği karşılıksız bırakmayacağı konuşuluyor.

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs seçimlerinde %5,17 oy aldı. İkinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçecek yarışta Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. Oğan'ın bu kararı gündem oluşturdu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili ilk değerlendirmesini dün yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında "pazarlık yapıldı" iddialarına cevap verdi. Erdoğan, açıklamasında Sinan Oğan'a teşekkür ederek, vatanın bekası konusundaki tutumlarının herkes tarafından bilindiğini belirtti. Pazarlık iddialarının kesinlikle doğru olmadığını vurguladı.

Geçtiğimiz hafta Erdoğan ve Oğan arasında yapılan önemli görüşmede Afet Bakanlığı önerisinin ele alındığı ifade eden Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, canlı yayında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Çakır, Oğan'ın destek kararının Erdoğan için sürpriz olmadığını belirtti ve kararın olumlu bir şekilde karşılandığını ifade etti.

Ankara kulislerinde pazarlık iddiaları hakkında yapılan konuşmaları aktaran Çakır, şu ifadeleri kullandı:

Pazarlık olmadığı belirtiliyor. Ancak Ankara kulislerinde dolaşan söylentilere göre, eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Mayıs'ta seçimi kazanırsa, Sinan Oğan değerlendirmeye tabi tutulacak. Ben de Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanı tarafından bir görevle onurlandırılacağını düşünüyorum.

Sinan Oğan'ın ilgi alanları ve çalıştığı coğrafya göz önüne alındığında, bir bakanlık görevi düşünülebilir. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kafkasya'dan sorumlu başdanışmanı gibi bir görev de söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra, bir üst kurulun başkanlığı da gündeme gelebilir. Ancak net olan bir şey var. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu desteği karşılıksız bırakmaz. Şayet ipi 28 Mayıs'ta göğüslerse Sinan Oğan'a özel bir görev verebilir.

İlişkili Haberler

Manşetler