,

Konak'ta işçilere yüzde 140 zam

İzmir Konak Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, personele sosyal yardımlarda yüzde 140, maaşlarda yüzde 100 oranında zam yaptı.

Konak'ta işçilere yüzde 140 zam

Konak Belediyesi ile Belediye – İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediyenin kadrolu personeli için gerçekleştirilen anlaşmada, maaşlarda yüzde 100, sosyal yardımlarda yüzde 140 oranında zam yapıldı.

İMZALAR EMEKTEN YANA

Konak Belediye Başkanı CHP’li Nilüfer Çınarlı Mutlu, imza töreninde personele hitaben yaptığı konuşmada, “Hep söylediğim bir şey var; aday adayıyken de adayken de şimdi de… Bu bir ekip işi. Belediye başarısı, becerisi bir ekip işi. Tek başına bir belediye başkanı asla bir hikaye yazamaz. Bir kahramanlık hikayesi de ortaya koyamaz. Biz, bütün çalışanlarımızda aynı amaç için yola çıkarsak, halkına hizmet eden, güler yüzlü, insanları mutlu eden, Konak’takileri mutlu eden bir çalışma anlayışını benimsersek, birlikte çalışırsak başarı gelir. Dolayısıyla sizin mutluluğunuz benim için çok önemli. Benim de sizden istediğim, bu çıktığımız yolda, bu beş yıl boyunca yanımda olmanız. Emeğinizle, gücünüzle, desteğinizle; yapacağımız projelerde, hizmetlerde beni desteklemeniz” dedi.

SENDİKADAN EMEĞE SAYGIYA TEŞEKKÜR

Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan da İzmir’de en iyi sözleşmeyi yaptıklarını belirterek, “Nilüfer başkanımız adaylığı sürecinde, belediye başkanı olarak ilk yapacağım şey işçinin, emekçinin alın terini son kuruşuna kadar ödemek, demişti. Bunu da bize, bu toplu sözleşmede gösterdi. Konak işçisi İzmir’de yapılan en iyi sözleşmeyi imzaladı. Emek en yüce değerdir diyen Nilüfer başkanımıza, emeğe olan saygısından ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İŞÇİ MAAŞININ ÖDENMESİ KIRMIZI ÇİZGİMDİR”

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ilk belediye meclisi toplantısında önceliğinin işçilerin geciktirilen maaşlarını iyileştirmek ve emekçinin haklarını iyileştirmek olduğunu açıklamıştı. Mutlu, selefi Abdül Batur’u eleştirerek şöyle konuşmuştu:

-Borç içinde bir belediyeyiz. Bunun söylemekten hiç yüksünmüyorum. Gerekirse pankart da asacağım. Çünkü ben bu güne kadar, çok uzun yöneticilik yapmış biri olarak bir gün bile maaşları geciktirmedim.

-Beni hala maaşların üçüncü günü olup işçilere ödeyemeyen konuma koyanlara da teessüflerimi bildiriyorum. Çok ayıp bir şey. Asla dahil olmadığım, içinde hiç payımın olmadığı zor bir durum yaşatıldı.

-Tüm işçi arkadaşlarımdan bu durumu yaratanlar adına özür diliyorum. Bir daha böyle bir şey yaşanmaması adına mali disiplin, tasarruf tedbiri, ne varsa Konak Belediyesi de yaşayacak.

-Ben solcu bir aileden geliyorum. Emek en yüce değerdir diye öğrendim. İşçilerin maaşlarının ödenmesi benim kırmızı çizgimdir.

Gökmen ULU

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler