,

Kırşehir Belediyesi 4 sözleşmeli personeli daha işten çıkardı

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2019 yerel seçimlerinde CHP'ye geçen Kırşehir Belediyesinin, bugün 4 personeli daha işten çıkardığını açıkladı

Kırşehir Belediyesi  4 sözleşmeli personeli daha işten çıkardı

31 Mart 2019 tarihindeki yerel seçimlerde, Kırşehir Belediyesi Ak Parti'den CHP'ye geçmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçimler öncesinde, 12 Aralık 2018 tarihinde yaptığı açıklamada “Hiçbir işçinin işine son vermeyeceğiz. Alın teriyle, ekmekle uğraşılmaz." demişti. Kılıçdaroğlu, 18 Aralık 2018'de ise "Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum.Kazandığımız bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verirse gelecek beni bulacak" demişti. 

Ancak verilen sözler tutulmadı. Yıl sonu yaklaştığı için bazı belediyeler, sözleşmeli personelin sözleşmesini uzatmamakta, sözleşmeli personeli işten çıkarmaktadır.

Kırşehir Belediyesi 22 Aralık'ta gönderdiği tebligatla 5 sözleşmeli personelin işine son vermişti.  Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, belediyenin işten 4 personeli daha işten çıkardığını açıkladı. Böyle işten çıkarılan Kırşehir Belediyesi perosneli sayısı 9'a yükseldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Memur Sen Başkanı Ali Yalçın "Ya sözünüzü tutun ya da emekçi düşmanı başkanlarınıza gereğini yapın." dedi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler