,

Kimlik numarasına kısıtlama hizmeti 4,5 milyondan fazla kullanıldı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, e-Devlet Kapısı üzerinden uygulamaya konulan kimlik numarasına kısıtlama koyabilme hizmetinin 4 ayda 4,5 milyondan fazla kullanıldığını söyledi.

Kimlik numarasına kısıtlama hizmeti 4,5 milyondan fazla kullanıldı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-Devlet Kapısı kullanımının her geçen yıl daha da arttığına dikkati çekerek, hizmet kalitesini hem niteliksel hem de niceliksel geliştirmek için herkesin var gücüyle çalıştığını belirtti.

e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı kullanıcı sayısının 59 milyonu aştığını, mobil hizmet sayısının ise 3 bin 500'ün üzerinde olduğunu vurgulayan Koç, ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden gerçekleştirildiğini anımsattı. Koç, MERSİS üzerinden başlatılan şirket/işletme kuruluş veya değişiklik başvurularında ortak/yetkili olacak kişinin bilgilerinin kimlik numarası ile sorgulandığını ve sisteme eklendiğini anlattı.

Vatandaşların hayatını kolaylaştıran "şirket veya ticari işletmelerde ortak/yetkili olunmasının engellenmesine yönelik kısıtlama işlemleri" hizmetinin de 30 Aralık 2021'de uygulamaya girdiğini hatırlatan Koç, hizmetin 4 ayda 4,5 milyondan fazla kullanıldığını bildirdi.

Koç, şöyle konuştu:

"Bu hizmetle kişinin bilgisi ve izni dışında bir şirkete ortak ya da yetkili olarak eklenmesinin önüne geçiyoruz. Vatandaşlarımız e-Devlet Kapısı’nda yapacakları sadece birkaç dakikalık bir işlem ile bilgileri dışında oluşabilecek bu yetkilendirmeleri engelleyebilir. Çalıntı ya da sahtecilik durumlarında kişilerin iradeleri dışında bir şirkete/işletmeye ortak/yetkili olarak eklenmesinin engellenmesi için ticaret sicili müdürlüklerine gitmesine gerek yok. Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde kimlik numaralarına kısıt koyabilirler."

Koç, vatandaşların aynı hizmeti kullanarak konulan kısıtlamayı kaldırabileceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler