,

Kılıçdaroğlu'nun gittiği ev kavga çıkardı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün "4 aydır elektriği kesik'' diyerek Ankara Keçiören'de Güllü Demir'in evini ziyaret etti. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Elektriği kesik değil" deyip Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Şamil Tayyar da Enerji Bakanı'na destek verip Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Ancak Güllü Demir'in evinin elektriğinin 4 aydır kesik olduğu belgelendi. Şamil Tayyar, tweetini silip, "Enerji Bakanı'nı kim yanılttıysa hesabını vermeli" dedi. Kılıçdaroğlu ise Bakan Dönmez'e çok ağır yüklendi.

Kılıçdaroğlu'nun gittiği ev kavga çıkardı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Keçiören'de ziyaret ettiği ev siyasette yeni bir polemiği başlattı. Kılıçdaroğlu, Güllü Demir isimli kadının elektriğinin 4 aydır kesik olduğunu söyledi ve mum ışığının aydınlattığı evden fotoğraf paylaştı. Enerji Bakanı Fatin Dönmez, akşam saatlerinde o evin elektriğinin kesik olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun elektrikleri açmayıp algı operasyonu yaptığını iddia etti. AK Partili isimler sosyal medyadan Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Ancak o evin elektriğinin 4 aydır kesik oyduğu kanıtlanınca çarşı karıştı.

Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından elektrikleri kesilen CHP lideri Kılıçdaroğlu’yla ilgili bir iddiada bulundu. Dönmez, “Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?” ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez: Elektriklerin kesik olmadığı belirlendi?
Dönmez bu açıklamadan 27 dakika sonra ise yeni bir paylaşım yaparak, Kılıçdaroğlu’nun dün ziyaret ettiği evin elektriğinin kesik olmadığını savundu. Dönmez, “Dün gittiğiniz evde yapılan tespitler ve abonelik kayıtlarına göre ilgili abonenin 23.04.2022 itibariyle borcundan dolayı elektriğinin kesik olmadığı tespit edilmiştir” dedi.

Enerji Bakanı Dönmez'in bu paylaşımları üzerine AK Partili isimler de Kılıçdaroğlu'nu hedef alan paylaşımlar yaptı. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar da bu isimlerden birisiydi. 

Kılıçdaroğlu: Beceriksiz, yalancı!.. Kanıtlarsam istifa edecek misin?
Bakan Dönmez’in iddialarına Kılıçdaroğlu’ndan çok sert tepki geldi. CHP lideri, “Erdoğan'ın enerji bakanı budur. Beceriksiz, yalancı, kelime cambazı. Ey bakan, bu yazdığın yalansa, hemen istifa edecek misin? Sizi gidi algıcılar sizi. Beşli çete milleti soymaya devam etsin diye her şeyi yaparsınız. Soydurmayacağım!” ifadelerini kullandı.

CHP’den tutanaklı ve ses kayıtlı yanıt! 
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Selvi Kılıçdaroğlu adına kesilen elektrik kesme tutanağını paylaşarak Bakan Dönmez’e yanıt verdi. Özkan, “Elektrik faturasını ödeyemeyen 4 milyon abonenin sesi olmak için direnen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na iftira atan Fatih Dönmez hangi yüzle o koltukta oturmaya devam edeceksin? İşte elektrik kesme tutanağı hemen istifa et!” diye seslendi.

Güllü Demir açıklama yaptı: Kaymakamlık geldi, elektriğim bugün açıldı
CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün evini ziyaret ettiği Güllü Demir'in videolu açıklamasını paylaştı. Güllü Demir, açıklamasında şunları söyledi: "20 gün önce benim elektriğim kesikti. Dün sayın genel başkan evime geldikten sonra bugün kaymakamlık tarafından benim elektriğim açıldı."

Şamil Tayyar: Sorumlusu kimse hesap versin
AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar yaşananların ardından sosyal medya hesabından Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in yanıltıldığını savunup, "Enerji bakanımızın paylaşımı üzerine ev sahibi Güllü Demir’in farklı bir açıklaması oldu. Bu sebeple twitimi sildim. Eksik veya yanlış bilginin kaynağı kimse hesabını vermeli. Benzer durumda kiminin ne yaptığının önemi yok, siyaset ahlakı erdemli davranmayı gerektirir." paylaşımı yaptı.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler