,

Kılıçdaroğlu'ndan 'başörtüsü açıklaması': Yarın itibarıyla kanun teklifimizi TBMM'ye sunuyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu sosyal medyadan yayınladığı video ile "Kadınlara giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Yarın itibarıyla bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM'ye sunacağız" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'başörtüsü açıklaması': Yarın itibarıyla kanun teklifimizi TBMM'ye sunuyoruz

'Bu akşam saat 21.00'de buluşalım' çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan bir video yayınladı. Kılıçdaroğlu paylaşımında "Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var" ifadelerine yer verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu videoda yaptığı açıklamasında şunları ifade etti:

"Biliyorsunuz, uzun süredir ülkenin yaralarını kapatmaktan ve artık ülkenin geleceğine güvenle bakmaktan bahsediyorum. Çok açık yaralar var. Ve bu yaralar bizi hep geçmişe tutsak ediyor. İktidar olduğumuzda devletin atacağı adımları şimdiden anlatmaya çalışıyorum.

Helalleşme, aslında tam da bu. Halkımız birbirine düşürülmekten yorgun düştü. Kutuplaştırdılar, ayrıştırdılar, kamplaştırdılar. Adeta düşmanlaştırdılar. Oysa, devlet yaraları kapatacak ki, millet olarak dünya ile rekabete odaklanalım, büyüyelim, gelişelim. Her kapanan yara bizi birleştirecek, güçlendirecek ve ülkenin rekabet gücünü artıracak. Her adım huzurlu, refah içinde büyüyen bir Türkiye demek. Bunu için ben ucu nereye varacaksa varsın, bu yaraları kapatmaya kararlıyım.

Biliyorsunuz geçen hafta yol arkadaşlarıma 'Yanımda mısınız?' diye sordum. Çünkü bu yaraları kapatmak cesaret istiyor, cüret istiyor, gönül istiyor, gözü peklik istiyor. Gelecekte gençlerimiz bu sorunlarla boğuşmasın, daha fazla enerji kaybetmesin, kimsenin kalbi kırılmasın, kimsenin gönlünde bir yara açılmasın diye bazen oy kaybetmeyi bile göze almak gerekiyor."

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler