,

Kılıçdaroğlu ve Akşener görüştü ama açıklama yapılmadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener, Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'nde görüştü. Ahlatlıbel Tesisleri'ne ilk olarak Kılıçdaroğlu geldi. Görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. Görüşme sonrası iki lider de açıklama yapmadı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener görüştü ama açıklama yapılmadı

Altılı masanın liderlerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'nde bir araya geldi. Ahlatlıbel, altı siyasi partinin bir araya gelerek oluşturduğu ve kamuoyunda 'Altılı Masa' olarak bilinen toplantıların ilkine ev sahipliği yapmıştı. Görüşme basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat 10 dakika sürdü. İki lider görüşme sonrasında basına herhangi bir açıklamada bulunmadı.

AKŞENER 'SÖYLEYENİ DE FENA ÇARPARIM' DEMİŞTİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu katıldığı bir televizyon programında, İYİ Parti lideri Akşener'in mahkemenin Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği mahkumiyet kararının ardından Saraçhane'ye gitmesine ilişkin, "Sayın Davutoğlu aradı ve üzüntü duyduğunu ifade etti. Akşener aramadı" ifadelerini kullanmıştı.

Meral Akşener, konuk olduğu bir programda CHP liderinin açıklamasına cevap verdi. Kılıçdaroğlu’nu aradığını ancak telefonunun kapalı olduğunu söyleyen Akşener, "İzin almak için aramadım yanlış anlaşılmasın. İzin alma mecburiyetim yok, söyleyeni de fena çarparım." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Akşener ile arasındaki krize ilişkin dün yaptığı açıklamada, ''Bir kavga yok'' demişti.

''FARZI MAHAL'İ BURADA KONUŞAMAM GELSİN GÖRELİM''

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili soruya da yanıt verdi.

"Cumhurbaşkanı adaylığını istemek herkesin hakkıdır" diyen Akşener, "Buna farzı mahal denir. 'Farzı mahal'i burada konuşamam gelsin görelim. Her şeyi partimizle konuşarak gittiğimiz için ona göre bir bakış açımız olacak." ifadesini kullandı.

DAVUTOĞLU: İKİ LİDERİN BU MASAYI DAĞITMAYA HAKKI YOK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kübra Par'ın Açık ve Net programında Nagehan Alçı, Kemal Öztürk ve Faruk Aksoy'un sorularını yanıtladı...  Davutoğlu, Altılı Masa'daki "sorun var" iddialarına yanıt vererek "6'lı Masa'yı beraber kurduk, hiçbir iki liderin, üç masayı bu masayı dağıtmayı hakkı yok derim. Gerekirse bu gece giderim, neredelerse birlikte yola çıktık, varsa sıkıntı konuşalım, tartışalım. Hatta yüksek sesle konuşalım. 6'lı Masa ortak üründür" dedi. 

NEVŞİN MENGÜ: AKŞENER MASAYI DAĞITACAK

Gazeteci Nevşin Mengü kendi Youtube kanalında altılı masa ile ilgili dikkat çeken bir kulis bilgisini paylaştı.

'Akşener masadan ayrılacak'

Mengü, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masanın partisine oy kaybettirdiğini söyleyerek masayı dağıtacağını ileri sürdü.

Mengü şunları söyledi;

Meral hanımın Kemal beye ileteceği tespitler arasında şu var. Diyor ki; "Sizin aday olmanız durumunda, biz ölçümler yaptırdık, İYİ Parti'nin oyu düşüyor, biz kaybediyoruz. Biz seçmenimizi kaybediyoruz. Başka yere kayıyor. Biz kazanamazsak siz de kazanamazsınız. İYİ Parti'nin oyu kritik, başka bir strateji belirlememiz lazım. Altılı masa bu şekilde bir siyasetsizliğe itiyor. Altılı masaya katınıldığından beri İYİ Parti'nin oyu düşüşte. Altılı masa kazandırmıyor, kaybettiriyor. Bu masanın formatının değişmesi lazım. Biz bu şekilde yol yürümek istemiyoruz."

Mengü söz konusu kulis bilgisinin sağlam bir kaynağa dayandığını da belirtti.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler