,

Kılıçdaroğlu, Akşener'den ilk intikamını aldı

İYİ Parti ile yaşanan kriz sonrasında Meral Akşener'in ayrılığı ile başlayan ayrışma hem TBMM hem de belediye meclislerinde bir düelloya dönüştü. Akşener'in hamle ve açıklamalarına karşı CHP İYİ Parti'ye verdiği grup elini geri çekti. Edinilen bilgiye göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Belediye Meclisi'nde İYİ Parti'nin grup kurması için CHP'den ayrılarak İYİ Parti'ye geçen üyeler istifa ettirilerek CHP'ye geri döndürülüyor

Kılıçdaroğlu, Akşener'den ilk intikamını aldı

Sert çıkışıyla masadan kalkan Meral Akşener'e CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan ilk karşı hamle geldi. İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Meclisi'nde grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçen CHP'li üyeler partilerine dönmek üzere İYİ Partiden istifa etmeye başladı.

ABB'deki "emanet" üyelerden biri olan Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kahramankazan Belediye Meclisi Millet İttifakı Grup Bşk. Vekili Selim Çırpanoğlu SABAH'a Pazartesi günü CHP'ye geçeceğini açıkladı.

CHP'DEN İYİ PARTİ'YE VERİLEN ÜYELER GERİ ÇEKİLİYOR

Edinilen son dakika bilgilerine göre; Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi içerisinde grup kurabilmeleri için yerel seçimlerden sonra İYİ Parti'ye geçen CHP'li üyeler, ABB Başkanı Mansur Yavaş'a haber verilmeksizin istifa ettirildi.

MANSUR YAVAŞ RAHATSIZ OLDU

İstifa hamlelerinin ardından Mansur Yavaş'ın bu mücadele ve yaptırımlar sonrasında belediyede zor durumda kaldığına ilişkin şikayetçi olduğu aktarıldı.

DENGELER DEĞİŞTİ; İSTİFA EDENLER, GERİ ÇEKENLER PEŞ PEŞE DEĞİŞİKLİKLER

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Bülent Gürsoy, Meral Akşener'in Altılı Masa'yı terk etmesinin ardından "Çayı koy yeniden başlıyoruz" diyerek İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Gürsoy, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.

ANKARA MİLLETVEKİLİ İSTİFA EDİP VAZGEÇTİ

Dün gece partisinden istifa ettiğini duyuran İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş istifasını geri çektiğini açıkladı.

BİR İSTİFA DA KEÇİÖREN'DEN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından başlayan istifa dalgası büyüyor.

Diken'in ulaştığı bilgilere göre Ankara'nın Keçiören ilçesinde İYİ Parti'den istifa edenlerin sayısı bini aştı.

SABAH'A KONUŞTU

İYİ Parti'nin 6'lı masadan kalkma kararı sonrası İYİ Parti-CHP arasında yaşanan ayrışma süreci belediye meclislerine de yansımaya başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kahramankazan Belediye (ABB) Meclisi Millet İttifakı Grup Bşk. Vekili Selim Çırpanoğlu CHP'ye geçeceğini açıkladı.

İYİ Parti'nin TBMM'de grup kurabilmesi için daha önce 15 milletvekilini İYİ Parti'ye emanet veren CHP'nin Belediye Meclislerinde de aynı yöntemi uyguladığı ortaya çıktı. Bu "emanet" üyelerden birisi olan ABB Millet İttifakı Grup Başkan Vekili Selim Çırpanoğlu SABAH'a konuştu. Çırpanoğlu, aslında Cumhuriyet Halk Partisi'ni temsilen İYİ Parti'de olduğunu vurgulayarak, "Büyükşehir komisyonlarında İYİ parti yer alabilsin, grup kurabilsin bundan dolayı da Millet İttifakı'nın da bir mensubu olduğu için de bu amaçla İYİ Partideydim. İYİ Parti'nin grubu olsun ve komisyonlarda yer alabilsin, Millet İffitakı güçlü olsun, sadece Cumhur İttifakı olursa bunun demokrasiye de zarar vereceğini düşünerek bunu kabul etmiştim." hatırlatmasını yaptı.
CHP'YE GEÇİYOR

Bu amaçla 4 yıldır da bu görevi yürüttüğünü kaydeden Çırpanoğlu şunları söyledi:

"Bir buçuk yıla yakındır da Büyükşehir Başkan Vekiliydim. 4 kişi Cumhuriyet Halk Partisi'ndendi ben de İYİ Parti'yi temsil ediyordum. Dün kendi partime geri döndüm, e-devlet üzerinden istifa ettim. Pazartesi de CHP'ye katılım sağlayacağım. Meral hanımın masadan kalkma fikri bu kadar kolay olmamalıydı, doğru da bulmuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğinin düşünüldüğü bir zamanda bu kadar fevri hareket edilmemesi gerekirdi, bu kadar ağır cümleler kullanmamalıydı. Usulü esasın önüne geçmiş vaziyettedir"

TOLGA ÖZLÜ

 

 

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler