,

Kılıçdaroğlu 'aday mısınız' sorusuna yanıt verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı olacak kişinin ahlaklı olması lazım, erdemli olması lazım, devleti tanıması lazım, devlet aklının olması lazım, tecrübeli birisinin olması lazım gibi nitelikleri saydık. Bu niteliklere uygun bir cumhurbaşkanı adayımız çıkacak." dedi.

Kılıçdaroğlu 'aday mısınız' sorusuna yanıt verdi

Kılıçdaroğlu, Ankara'da Kızılcahamam, Çamlıdere, Kazan ve Güdül'den gelen kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla buluştu.

Katılımcıların sorularını yanıtladı

Bir soru üzerine siyasetçilerin birleştirici dil kullanması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, muhtar azalarının da oturum başına belli bir ödenek alması gerektiğini söyledi.

Yabancılara mülk satışı ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Biz yabancılara mülk satışına karşıyız. Ne bina, ne tarla, ne arsa, ne arazi satışına. Buna karşı çıktığımızı söyledik. Sadece o değil, tank palet fabrikasının Katar ordusuna satılmasına da karşı çıktık. Dolayısıyla biz iktidar olduğumuzda Allah'ın izniyle önce o tank palet fabrikasını Katar ordusundan alıp şanlı ordumuza vereceğiz. Ordumuzun hastanelerini kapattılar. Hastanesi olmayan dünyada tek ordu Türk ordusu. Hastanelerini, tank paletini, bugüne kadar kaybettiği ya da elinden alındığı pek çok şeyi tekrar ordumuza iade edeceğiz. Yabancılara konut satışına karşıyız. Kimse kendi topraklarını başkalarına satmamalı. Bunu para için yapıyorlar, biraz para gelir diye ama hepsini düzelteceğiz."

"Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?"

"Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?" sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanlığını belirleme yetkisi 6'lı masada. Bu konuda görüş birliğini sağladık, görüş birliğine vardık. 6 lider, sadece cumhurbaşkanının niteliklerini belirlediler ve onu kamuoyuyla paylaştılar. Cumhurbaşkanı olacak kişinin ahlaklı olması lazım, erdemli olması lazım, devleti tanıması lazım, devlet aklının olması lazım, tecrübeli birisinin olması lazım gibi nitelikleri saydık. Bu niteliklere uygun bir cumhurbaşkanı adayımız çıkacak. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurlu 13'üncü cumhurbaşkanı olacak, bundan emin olmanızı isterim."

Suriyeli sığınmacılarla ilgili soru üzerine de Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Suriyelilerden rahatsızız. Suriyelileri göndereceğiz. Dört aşamalı bir plan yapıyoruz. Birinci aşama Suriye yönetimiyle oturup konuşacağız. Karşılıklı büyükelçilikleri açacağız. İkinci aşama, buradan gidecek Suriyelilere can ve mal güvenliğini sağlamamız lazım. Bunu bizim ordumuz, Suriye ordusu, BM devreye girecek, bu güvenliği sağlayacak aynı Kıbrıs'ta olduğu gibi. Üçüncü aşama, bunların yiyeceği, içeceği, barınacağı yerler var, bunlar yapılacak. Bunları AB fonlarından Türkiye'deki müteahhitler gidip orada yapacaklar. Dördüncüsü de Gaziantepli iş adamlarının orada fabrikaları var, fabrikalarını tekrar çalıştıracaklar istihdam yaratacağız. Böylece her birisini ırkçılık yapmadan, ülkelerine huzur içinde göndereceğiz, hepsi de gider yüzde 99'u gider."

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler