,

Kılıçdaroğlu: 'Açık ve net söylüyorum, seçimler zamanında yapılacak'

Partisinin Ankara'daki genel merkezinde, deprem felaketinin 10. gününde açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidar kesiminden yükselmeye başlayan 'seçim ertelensin' çağrılarına sert çıktı. "Açık ve net söylüyorum, seçimler zamanında yapılacak" diyen CHP lideri, "Anayasa çok açık, afette seçim ertelenemez. YSK ertelemeyi dillendirirse demokrasiye darbe talebi olur" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ayrıca, "Bu ülke için asrın felaketi Erdoğan'dır" dedi.

Kılıçdaroğlu: 'Açık ve net söylüyorum, seçimler zamanında yapılacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nde, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin 10. gününde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

* Deprem bölgesini karış karış gezdim. Gördüklerimi unutamıyorum. Gecelerdir uyumak mümkün değil. Duygularım karmakarışık. Devlet nerede diye haykıranları duydum. Kulaklarımdan silinmiyor.

* Acım tarifsiz. Deprem bölgesi karış karış gezdim. Duygularım karmakarışık. Ailesiz kalan çocuklar gördüm, evlat kaybetmiş anneler gördüm. Babalarla ağladım. Enkaz altında kalan sevdiklerinin sesini duyan çaresiz kalan kadınların feryadını dinledim. Devlet nerede diye haykıranları gördüm, her gittiğim bölgede. Bunlar kulaklarımdan silemiyorum. Tedbirsizlik, sorumsuzluk, rüşvet her türlü sorumsuzluktan kaçma. Açıkça söylüyorum, vatandaşlarımızın kanı bu iktidarın elindedir. Sorumlusu tek adam rejimidir.

* Asla koordine olamadılar. İnsanlarımız ölürken onlar nasıl bu işi siyaset üssüne taşırız diye özel çaba harcadılar. Nasıl bir korkaklıktır kendi askerinden korkmak. Asker bu konuda deneyimlidir. İlk 12 saat içerisinde işleri çözecek kapasiteye sahip ama askeri beklettiler. Zaten olmayan akli melekelerini kaybettiler. Tüm koordine sosyal medyaydı. Sosyal medyaya yasak getirdiler, ağırlaştırdılar. Soru soran gençler, gazetecileri, bilim insanlarını gözaltına aldılar. Haber kanallarına sorumluluğu hafifletme talimatı verdiler. Vatandaşlarımızın önünden mikrofonları çektiler. Onlara göre senin kader planında molozlar var.

* Bu ülke için asrın felaketi tek adam rejimidir, Erdoğan'dır. Art arda felaketler yaşadık. Beceriksizliği ile bir önceki felaketi arar oldu. Asrın ihanetidir, asrın iş bilmezliğidir, asrın beceriksizliğidir.

* Seçimleri ertelemeye çalışıyorlar. Açık ve net söylüyorum, seçimler zamanında yapılacak. Anayasa çok açık, afette seçim ertelenemez. YSK bu talebi dillendirirse demokrasiye darbe talebi olur.

Kaynak : Cumhuriyet Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler