,

KESK'ten 1 Mayıs kararı: Taksim için ısrarcıyız

İstanbul Valisi Davut Gül'ün 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılmasına izin verilmeyeceğine yönelik açıklamasının ardından KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak'tan yanıt geldi. Taksim'in işçiler açısından ayrı bir değeri olduğunu belirten Koçak, "Biz işçiler ve emekçiler olarak Taksim'i 1 Mayıs alanı olarak görüyoruz ve orada buluşmayı planlıyoruz. Bu konuda ısrarcıyız ve kararlılığımız devam ediyor. " dedi.

KESK'ten 1 Mayıs kararı: Taksim için ısrarcıyız

İstanbul Valisi Davut Gül'ün "Taksim 1 Mayıs kutlamalarına kapalı." açıklamasının ardından Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak'tan yanıt geldi. Tele1 ekranlarında yayınlanan "Habere Doğru" programında konuşan Koçak, 1 Mayıs'ta Taksim'de buluşma konusunda ısrarcı ve kararlı olduklarını ifade etti.

''TAKSİM İÇİN ISRARCI VE KARARLIYIZ'

Koçak canlı yayında, "Biz de vali bey ile görüşmeler gerçekleştirdik. Dün yapılan görüşmede benzer ifadeler kullanıldı. 1 Mayıs'ın İşçi Bayramı olması vesilesi ve işçilerin bu bayramda Taksim'de de kutlamalar yapabileceği, orada buluşabileceğine dair çok açık ifadeler var. Dolayısıyla biz bütün sokaklar, meydanlar ve alanlar gibi Taksim'in de işçilerin, emekçilerin alanı olduğunu düşünüyoruz. Hele ki taksim bu anlamda bedel ödemiş olduğumuz bir alandır. İşçiler açısından ayrıca bir değeri vardır. Dolayısıyla bu alanda buluşma noktasında kararlığımız var.

Biz işçiler ve emekçiler olarak Taksim'i 1 Mayıs alanı olarak görüyoruz ve orada buluşmayı planlıyoruz. Bu konuda ısrarcıyız ve kararlılığımız devam ediyor. " diye konuştu.

KARAR

İlişkili Haberler

Manşetler