,

Kaymakamlık, Nesin Vakıfın bağış paralarına el koydu

Çatalca Kaymakamlığı, Aziz Nesin’in kurduğu Nesin Vakfı’nın banka hesabındaki yaklaşık 2 milyon TL’ye el konularak Hazine’ye devredilmesine karar verdi. Vakfın yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, “Projelerimizin çoğunu askıya aldık” dedi.

Kaymakamlık, Nesin Vakıfın bağış paralarına el koydu

Aziz Nesin tarafından kurulan ve bu yıl 50’nci yılını kutlamaya hazırlanan Nesin Vakfı’na yönelik baskılar sürüyor. İzmir’in Tire ilçesindeki 60 dönümlük zeytinliği kundaklanan, İstanbul Çatalca’da da İsmailağa Cemaati’nin hedef aldığı Nesin Vakfı’nın yaklaşık 2 milyon TL’sine el konularak Hazine’ye aktarıldı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Çatalca Kaymakamlığı’nın 12 Nisan tarihli kararıyla, izinsiz yardım toplandığı iddiasıyla ve 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunun 7’nci maddesine muhalefet edildiği gerekçesiyle Nesin Vakfı’nın Türkiye İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'ndaki hesaplarını bloke etmişti. Kaymakamlık, 27 Aralık 2022 tarihinde ise vakfın banka hesaplarında bulunan 1 milyon 970 bin TL’nin Hazine’ye aktararak hesaplardaki blokeyi kaldırmaya karar verdi.

Nesin Vakfı’nın Çatalca Gökçeali Mahallesi’ndeki 7 bin 955 metrekarelik arazisinin mülkiyetinin de kamuya geçirilmesi isteniyor. Bu araziye dair süreç ise devam ediyor.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler