,

Karamollaoğlu: Seçim kanunu sonrasında 6'lı masanın pek önemi kalmadı

Karamollaoğlu, kendi partisinin de içinde yer aldığı 6'lı masayı hedef aldı: Eskisi kadar önemi kalmadı

Karamollaoğlu: Seçim kanunu sonrasında 6'lı masanın pek önemi kalmadı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iki günlük program kapsamında Bursa'ya gitti. Karamollaoğlu, Bursa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Burada hemşerileriyle bir araya gelen Karamollaoğlu, dernek üyeleriyle sohbet etti.

"ALTILI MASANIN BİR ÖNEMİ KALMADI"

Dernek üyelerinden birinin 'seçime koalisyon olarak mı gireceksiniz' sorusuna cevap veren Temel Karamollaoğlu, "Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani Altılı Masa benim kanaatim devam eder. Ama Altılı Masa'nın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı" ifadelerine yer verdi

TOPTANTILAR PEŞPEŞE AMA ADAY YOK

Altılı masanın üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 5 kez yapılan toplantıya rağmen henüz adayı açıklayamadı.

HDP'DEN ŞART: AKŞENER VE YAVAŞ'I İSTEMEYİZ

Öte yandan masanın dışarıdaki ortağı HDP'li isimler Meral Akşener'in ya da Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesi halinde destek vermeyeceklerini belirterek iki ismin üzerini çizmişti.

Son olarak Pervin Buldan, Akşener'e yönelik, "Ben Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığına çok sıcak bakmıyorum. Çünkü; Daha demokrat, daha bağımsız daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor." dedi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler