,

Karamollaoğlu, Akşener'e kumpas kurmuş. İşte toplantıda yaşananlar

Altılı Masadan sızan bilgilere göre Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Akşener'i mecbur edecek bir süreç izlemiş

Karamollaoğlu, Akşener'e kumpas kurmuş. İşte toplantıda yaşananlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmemesiyle sonuçlanan altılı masanın son toplantısına dair ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı Akşener'e son dakika dayatılmak istendi.

Ev sahibi olan Temel Karamollaoğlu, açılış konuşmasında: “Artık isimleri konuşma vakti geldi. Ben önce sözü Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a vermek istiyorum. Çünkü içimizde kamuoyuna bir isim zikreden sadece Gültekin Bey. Ondan başlayalım” diyor.

Demokrat Parti, yüzde 1 oyu dahi olmayan bir parti olmasına rağmen sözün ilk olarak Gültekin beye verilmesi bir kumpası gösteriyor.

Zaten oyu olmayan Demokrat Parti lideri kendisine vaat edilen milletvekilliği yüzünden "Benim önerim Kemal Kılıçdaroğlu'dur, zaten daha önce de açıkladım" diyor.

Temel Karamollaoğlu sonra Davutoğlu’nun görüşünü alıyor. Davutoğlu da CHP'den vaat edilen 8 milletvekilliğinden dolayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini söylüyor.

Sonrasında da Babacan’ın fikri alınıyor.

Aslında dört lider, Kılıçdaroğlu'nun ismini söyleyerek Meral Akşener'i mecbur bırakmak istiyorlar.

Yıpratılmasın diye uzun bir süredir açıklanmak istenmeyen ismin bir oldu bittiye getirilerek Akşener'e dayatılmasından dolayı, Akşener yapılanlara rıza göstermiyor.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler