,

“Kamuda, yardımcı hizmetler sınıfına hak ettiği değer verilmeli”

Yardımcı hizmetler sınıfı kadrosunda kamuda çalışanların sorunları çözüm bekliyor.

“Kamuda, yardımcı hizmetler sınıfına hak ettiği değer verilmeli”

Mehmet Fahri Özkan / Milli Gazete

Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda çalışanların birçok sorununun var olduğuna dikkat çekerek, “Yardımcı hizmetler sınıfında istihdam edilen personele adeta, kamudaki her işi yaptırılabilen üvey evlat gözüyle bakılmaya başlanmıştır. Mesleği ve sanatı açısından nitelikli olan personel, kamuda sadece sınıf isminden hareketle temizlik, taşıma gibi her işi yapabilen vasıfsız personel olarak değerlendirilmeye çalışılmaktadır” diye konuştu. 

“KANAYAN YARA TEDAVİ EDİLMELİ”

Yardımcı hizmetler sınıfın kadrosunda çalışanların mali ve özlük haklar başta olmak üzere diğer haklarında da ciddi kayıplar ile karşı karşıya kaldığının altını çizen Cengiz, görevden yükselme, unvan değişikliği gibi haklarının da idareler tarafından engellendiğini belirtti. Cengiz, “Kamuda her işi yapan üvey evlat olarak görülen ‘Yardımcı Hizmetler Sınıfı’ personelinin kangren haline gelmiş sınıf, kadro, görev ve mali sorunları çözümlenmeli, kamunun kanayan yarası tedavi edilmeli, kamuda alın teri dökerek canla başla görev yapan yardımcı hizmetler sınıfındaki personele hak ettiği değer verilmelidir” ifadelerini kullandı.

“PERSONELE MESLEKİ İTİBAR KAZANDIRILMALI VE ÇALIŞMA BARIŞI SAĞLANMALI”

Sorunların çözümünün ise yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılmasından geçtiğini ifade eden Cengiz, 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu’nda yapılacak değişikliğin soruna çözüm olacağını belirterek, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36’ncı maddesinde yer alan ‘yardımcı hizmetler sınıfı’ kaldırılmalı, yardımcı hizmetler sınıfında istihdam edilen mevcut personel, herhangi bir işleme ve şarta tabi tutulmaksızın eğitimlerine uygun diğer hizmet sınıflardaki kadrolara atanmalıdır. Bu şekliyle hem personele mesleki itibar kazandırılmalı hem alın terinin karşılığı verilmeli hem de kamuda çalışma barışı ve verimlilik sağlanmalıdır” diye konuştu.

İlişkili Haberler

Manşetler