,

Kamu Mühendisleri Platformu: Özlük haklarımız iyileştirilmeli

Kamu Mühendisleri Platformu üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Pazar günü İstanbul’da eylem düzenledi. Eylemde yapılan basın açıklamasında, mühendislik mesleğinin düzenlenmesi için bir “Mühendislik Meslek Kanunu” da talep edildi.

Kamu Mühendisleri Platformu: Özlük haklarımız iyileştirilmeli

Kamu Mühendisleri Platformu üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Pazar günü İstanbul Kadıköy’de eylem yaptı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden birçok mühendisin katıldığı eylemde Kamu Mühendisleri Platformu’nun talepleri sıralandı. Eylemde platform üyeleri tarafından yapılan açıklamada, “Bilgi birikiminin, deneyimin, tecrübenin değerlendirilmesi ve özel ihtisas gerektiren mühendislik mesleğinin unvan, yetki, kapsam, çalışma şartları, kariyer basamakları, meslekte uzmanlaşma, mesleki gelişimin düzenlenebilmesi için bir ‘Mühendislik Meslek Kanunu’ talep ediyoruz” denildi.

ÜCRET EŞİTSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Taleplerinin yazılı olduğu pankartlar ve dövizler taşıyan kamu mühendisleri adına hazırlanan ortak açıklamayı Vedat Yılmaz okudu. Yılmaz, meslek bazlı yapılan düzenlemelerin hiyerarşik yapıyı bozan ücret eşitsizliğine, statüler arasındaki barışın negatif yönde değişmesine, bazı unvanların pozitif ayrışmasına, kamuoyu oluşturamayanların geri planda kalmasına sebep olduğunu vurguladı. Yılmaz, okuduğu açıklamada, “Kamu mühendisleri olarak ülkemizin gelişmesi ve çağının ilerisinde olması için gece gündüz faaliyet gösterip ciddi sorumluluklar alıyoruz ve yetkililerden hakkımız olanı istiyoruz. Toplu sözleşme masasından beklentilerimiz; yıllardır mücadelesi verilmemiş haklarımızın mücadelesinin verilmesidir. Haklarımızın teslim edilmesidir. Mühendislere hak ettikleri değerin verilmesidir. Kaybolan itibarımızın kazanılmadan masadan kalkılmamasıdır. Mali ve özlük haklarımızın iyileştirilmesidir” ifadelerini kullandı.

“DEVLET YETKİLİLERİNE SESLENİYORUZ”

Taleplerini sıralamaya devam eden Yılmaz, “Kamu mühendisi gelirinin, yakın zamana kadar benzer gelire sahip olan ve kamuda mühendise denk kabul edilen mesleklerin gelir seviyesine yükseltilmesini talep ediyoruz. Tüm kazanımların emekliliğe yansıtılmasını ve emekli mühendisler için de ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Kamuda çalışan mühendis, mimar, şehir plancısı, peyzaj mimarı, iç mimar ve bu mesleklerin kamudan emekli olanlarının mağduriyetlerin giderilmesi, sorunlarının çözülmesi, haklı taleplerin karşılanması için devlet yetkililerine sesleniyoruz” şeklinde konuştu.

Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler