BIST 100 9.002,34 %0.52 Dolar 34,19 %0.19 Euro 37,07 %0.13 Altın Gram 2.977,47 %0.78 Brent Petrol 74,64 %0.24 Bitcoin 67.930,01 %0.59
,

Kadına şiddete karşı yeni düzenleme yolda!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin kökünü kazımak için harekete geçildiğini vurgulayarak, "Bu anlamda da inşallah önümüzdeki süreçte kadınlarımızı koruyacak, kadına şiddeti önleyecek, çocuklarımızı koruyacak önemli yasal düzenlemeleri ve uygulamaları hayata geçirmenin gayreti içerisinde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Kadına şiddete karşı yeni düzenleme yolda!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Aydın Üniversitesinin Florya Yerleşkesi'ndeki "2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuştu.

Kadına yönelik şiddet ve cinayetlere karşı, "Geciken adalet, adalet değildir" vurgusu yapan Bakan Tunç'un açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

YENİ YARGI REFORMU AÇIKLANACAK

"Yeni Yargı Reformu Strateji Belgemizi inşallah kamuoyuyla paylaşacak ve paylaştıktan sonra da o hedefleri hızlı bir şekilde gerçekleştirmenin gayreti ile yolumuza devam edeceğiz.

Kadınlarımızı korumalıyız, kadına şiddet bizim kırmızı çizgimizdir. Bütün dünyanın problemi. Bir kadının bile şiddete uğraması, cinayete kurban gitmesi bizim yüreğimizi yaralar.

YENİ DÜZENLEME YOLDA

O nedenle milletçe bu konuda mücadelemizi sürdürmeliyiz. Kanunlarımızda birtakım değişiklikler yaptık önleyebilmek için. Kadına karşı işlenen suçları ağırlaştırdık. 'Kadına karşı işlenen kasten öldürme suçları, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olsun.' dedik.

'Müebbet yetmez.' dedik. Kasten yaralamada, eziyette, tüm bunlarda cezaları arttırdık ve infaz sürelerini de yukarıya taşıdık. Tabii burada topyekün bir mücadele etmemiz gerekiyor. Bu anlamda da inşallah önümüzdeki süreçte kadınlarımızı koruyacak, kadına şiddeti önleyecek, çocuklarımızı koruyacak önemli yasal düzenlemeleri ve uygulamaları hayata geçirmenin gayreti içerisinde yolumuza devam edeceğiz."

 

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler