,

İstanbul'da İmamoğlu önde

İktidara yakın önemli anket şirketlerinin açıklama yapmaması, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da seçimi alacağını gösteriyor

İstanbul'da İmamoğlu önde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun mu yoksa Murat Kurum'un en çok alacağı hala merakla bekleniyor.

Ancak iktidara yakın betimar, Sonar, Asal Araştırma şirtketlerinin hala bir açıklama yapmamış olması, Sonar'ın son bir kez daha anket uygulaması, İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğu şeklinde değerlendiriliyor.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti lideri Tayyip Erdoğan'a  2 puan, 28 Mayıs 2023 seçimlerinde ise 3 puan fark atmıştı. İstanbul gibi büyük bir metropolde Erdoğan'ın birinci çıkamadığı düşünüldüğünde Murat Kurum'un şansı zaten zor görülüyordu.

 Murat Kurum teknokrat bir lider olarak, trafik sorununu çözeme ve 650 bin konutu dönüştürme vaadiyle sonuçları değiştirebilirdi. Ancak seçim bir kez daha geçen yıl olduğu gibi DEM Parti ile yapılan ittifak, para kulesi soruşturmalarıyla siyasi bir yöne kayınca Ekrem İmamoğlu'nun avantajlı bir hale geldiği belirtiliyo.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler